16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism / Florin Florea: Anularea Europenelor de la Paris dă peste cap toate planurile

Atletism / Florin Florea: Anularea Europenelor de la Paris dă peste cap toate planurile

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism (FRA), Florin Florea, a declarat, vineri, că anularea Campionatelor Europene de atletism de la Paris, din luna august, resetează toate planurile de pregătire ale sportivilor români

„Este un lucru rău pentru comunitatea atleţilor din Europa, dar aste e situaţia, ne adaptăm din mers. Ar fi fost bine să aibă loc, sau măcar să se amâne până în septembrie. Dar dacă guvernul francez şi comitetul de organizare au luat această decizie, pentru că s-au vândut şi bilete, este evident că ceva există. Nu avem date, o luăm ca atare, ne refacem şi noi strategia de abordare. Vom transmite şi noi către cluburi cât mai curând care va fi viziunea noastră. Fără discuţie că se resetează toate planurile de pregătire, pentru că nu mai există o competiţie majoră„, a declarat Florea pentru Agerpres.

Organizarea Balcaniadei în România, una dintre țintele din acest an

Oficialul FRA speră ca România să poată organiza în a doua jumătate a anului competiţiile interne şi Campionatele Balcanice.

„Probabil că vom rămâne în discuţie cu organizarea Balcaniadei, undeva la sfârşitul lunii septembrie, la Cluj. Şi vrem să facem campionatele naţionale, urmând ca obiectivul principal pentru noi să rămână Campionatele Europene de sală, din Polonia. Practic ne vom reseta planurile de pregătire pentru zona de evenimente din septembrie-octombrie şi sezonul de iarnă. Apoi, cei mai buni sportivi vor putea participa la Jocurile Olimpice de anul viitor. Între timp mai pot apărea competiţii, nu ştim ce se mai întâmplă. Am luat legătura cu autorităţile, cu domnul ministru. Au rămas lângă noi în ceea ce priveşte sprijinul pentru organizarea Balcaniadei. Aşa că am acceptul verbal al domnului ministru că rămâne să organizăm în continuare Campionatele Balcanice.

Am vrea să facem o competiţie mai mărişoară, dacă se vor relaxa restricţiile şi vom putea organiza competiţia. Ne trebuie aproximativ 1.000 de oameni. Dacă vom avea voie să face o competiţie cu 1.000 de oameni, nu vorbim de spectatori, ci de oamenii care sunt implicaţi, atunci cu siguranţă o vom face. Dacă vom reuşi să facem asta, nu e ratat în totalitate sezonul”, a adăugat Florin Florea.

Campionatele Europene de atletism de la Paris, care trebuiau să se desfăşoare între 25 şi 30 august, au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

Citește și / Ionuț Stroe: Susținem organizarea Campionatului Mondial de handbal feminin U20

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS