16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAuto / Ferrari poate părăsi Formula 1 din cauza reducerilor bugetare

Auto / Ferrari poate părăsi Formula 1 din cauza reducerilor bugetare

Ferrari, singura echipă care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial de Formula 1, ar putea părăsi cea mai importantă competiţie automobilistică a planetei dacă reducerile plafoanelor bugetare impuse de criza actuală vor merge prea departe. Avertismentul a fost transmis de Mattia Binotto, conducătorul echipei Ferrari.

Plafonul convenit iniţial pentru 2021, de 175 milioane dolari, este considerat acum prea ridicat de către echipe mici, care luptă pentru supravieţuire în această perioadă de pandemie globală.

„Nivelul de 145 milioane este deja o nouă şi solicitantă cerere în comparaţie cu ceea ce s-a prezentat anul trecut. Nu se poate realiza fără sacrificii semnificative, mai ales în ceea ce priveşte resursele noastre umane. Dacă se va merge şi mai jos, nu am vrea să fim puşi în situaţia de a fi nevoiţi să ne uităm la alte opţiuni suplimentare pentru implementarea ADN-unui nostru de curse„, a declarat Binotto pentru ziarul „The Guardian”.

Formula 1 a anulat sau amânat primele sale nouă curse din acest sezon. Ferrari a concurat în toate campionatele de Formula 1 încă de la prima sa ediţie, dinn 1950.

„Suntem conştienţi că Formula 1 şi întreaga lume traversează acum o perioadă deosebit de dificilă din cauza pandemiei de Covid-19. Însă nu este momentul pentru a reacţiona în grabă. Există riscul de a se lua decizii pe fondul acestei situaţii de urgenţă şi fără o evaluare clară a tuturor consecinţelor„, a mai adăugat oficialul italian.

Ferrari nu este însă sigura echipă care se opune reducerii plafonului bugetar. Mercedes şi Red Bull au aceeaşi opinie cu a italienilor. Cele trei echipe îşi apără punctul de vedere prin faptul că investesc sume considerabile în cercetare şi dezvoltare.

Citește și: Atletism / Usain Bolt: Am ştiut că va fi imposibil să se desfășoare JO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS