6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPatinaj / Campionatele Mondiale au fost oficial anulate

Patinaj / Campionatele Mondiale au fost oficial anulate

Ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale de patinaj artistic, la fel ca şi cele de patinaj viteză şi de short-track au fost anulate definitiv. Decizia a fost luată de către Federaţia Internaţională de Patinaj (ISU), după ce competițiile nu s-au putut desfăşura la datele iniţiale din martie din cauza pandemiei de coronavirus.

„Conştientă de accelerarea negativă a pandemiei de Covid-19, de tragedia umană mondială rezultată din aceasta și de măsurile luate de autorităţile publice, precum şi de problemele logistice, Consiliul ISU a concluzionat că o reprogramare a Campionatelor Mondiale nu este posibilă. În consecinţă, s-a decis ca aceste Campionate să fie anulate definitiv’‘, scrie federaţia internaţională într-un comunicat.

Mondialele de patinaj artistic trebuiau să aibă loc la mijlocul lunii martie, la Montreal (Canada), iar cele de viteză şi short-track, puţin mai devreme, la Seul.

ISU a adăugat că o nouă reuniune virtuală a consiliului său este prevăzută pentru finalul lunii aprilie, anunță agerpres.ro.

Sezonul internaţional în patinaj se deschide în mod tradiţional în septembrie şi culminează în martie cu Campionatele Mondiale.

Citește și: A mai cedat o competiție. Laver Cup nu se va mai disputa în acest an

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS