11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism / Campionatele Balcanice vor fi reprogramate din cauza pandemiei

Atletism / Campionatele Balcanice vor fi reprogramate din cauza pandemiei

Toate competiţiile atletice balcanice care trebuiau să aibă loc în lunile mai şi iunie vor fi reprogramate din cauza pandemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut de către Dobromir Karamarinov preşedintele Asociaţiei Balcanice, dar și interimar al forului continental.

„Dragi prieteni, în primul rând, sper că dumneavoastră şi familiile dumneavoastră sunteţi sănătoşi şi vă păstraţi o atitudine pozitivă în aceste momente dificile. Aş dori să vă ofer câteva precizări/actualizări din calendarul balcanic. În situaţia actuală de izolare globală în care tot felul de activităţi au fost anulate sau amânate, este în afara oricărei discuţii de a ţine orice competiţie balcanică în următoarele două luni. De aceea, vă rog să luaţi în considerare că nicio competiţie balcanică nu va fi ţinută în lunile mai şi iunie 2020”, se arată în comunicatul de pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Atletism.

„Campionatele Europene de la Paris își păstrează data”

„După cum ştiţi, aproape toate evenimentele majore de atletism din 2020 au fost amânate pentru anul următor, ceea ce va duce la un sezon extrem de sărac în competiţii. De aceea, suntem dispuşi să organizăm toate competiţiile calendarului balcanic din 2020, pentru a le oferi atleţilor noştri oportunităţi de care sunt sigur că au nevoie. Până în acest moment Campionatele Europene de atletism de la Paris îşi păstrează data de desfăşurare. Vom afla cu siguranţă dacă vor avea loc sau nu în urma următoarei şedinţe a Comitetului European Athletics de la începutul lunii mai 2020. Pe scurt, întreg sezonul depinde de acest lucru, deci vă rog frumos să aveţi răbdare şi să aşteptăm cu toţii această decizie”, a subliniat Karamarinov.

Oficialul a menţionat că după decizia Comitetului forului continental se va lua legătura cu organizatorii evenimentelor balcanice.

„Încă o dată, vom face orice este posibil pentru a ţine toate competiţiile balcanice în 2020, chiar dacă nu la datele iniţiale”, a ţinută să precizeze bulgarul.

România urma să organizeze mai multe competiţii balcanice în mai şi iunie: Campionatele Balcanice de alergare montană, pe 16 mai la Poiana Braşov, Balkan Challenge 6 Hours running, pe 23 iunie la Timişoara, şi Campionatele Balcanice de seniori, pe 24-25 iunie la Cluj-Napoca.

Citește și: Jucătorii din Serie A, testaţi pentru Covid-19 şi izolaţi înaintea reluării campionatului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS