15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCiclism / Anularea Turului Franței ar putea fi o lovitură asupra ciclismului

Ciclism / Anularea Turului Franței ar putea fi o lovitură asupra ciclismului

O eventuală anulare a Turului Franţei, din cauza pandemiei de coronavirus, ar avea consecinţe grave. Competiția este considerată „un monument” în Hexagon, dar şi principala sursă economică a ciclismului profesionist.

Competiţia este esenţială pentru bugetul echipelor implicate, în număr de 22 la ediţia din 2020 (27 iunie-19 iulie). Anularea Turului poate deschide chiar posibilitatea prăbuşirii economice.

Este puţin probabilă desfăşurarea Turului în perioada prevăzută, fiind luată în calcul amânarea pentru luna august.

„Este foarte simplu. Dacă turul nu are loc, ar putea dispărea nişte echipe. Unii rutieri şi membri ai staff-urilor ar rămâne fără muncă„, a avertizat Marc Madiot, managerul formaţiei Groupama-FDJ.

Graţie banilor veniţi din drepturile TV şi de la sponsori, cursa a devenit foarte profitabilă pentru ASO (Amaury Sport Organisation) începând cu mijlocul anilor 1980. Cifra de afaceri a crescut de 10 ori în ultimele două decenii, de la 5 la 50 de milioane de euro.

Pierderile financiare nu s-ar limita la sectorul sportiv, turismul din Franţa urmând să aibă mult de suferit, dar şi colectivităţile care găzduiesc cursa.

Citește și: Fostul mare atacant italian Gianluca Vialli a anunţat că a învins cancerul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS