14.5 C
Craiova
marți, 22 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Sport Atletism / FRA salută decizia suspendării calificărilor la JO până în decembrie

Atletism / FRA salută decizia suspendării calificărilor la JO până în decembrie

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism (FRA), Florin Florea, a declarat, miercuri, că decizia World Athletics (WA) de a suspenda până în luna decembrie calificările pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo este corectă. Acesta a punctat faptul că mulţi sportivi se antrenează la domiciliu în această perioadă din cauza pandemiei de coronavirus şi nu ar fi putut realiza baremurile care să le asigure participarea.

„Sunt convins că World Athletics se gândeşte la interesul atleţilor la nivel mondial. Cei de acolo sunt probabil de părere că varianta cea mai bună este să nu mai conteze pentru calificare rezultatele obţinute de sportivi în sezonul de vară. Este o decizie corectă pentru toţi. În perioada asta sunt mulţi atleţi care se pregătesc doar în casă. Aşadar nouă nu ne rămâne decât să respectăm decizia şi să ţinem cont de ea”, a spus Florea.

„Perioada de izolare la domiciliu contează enorm”

„Fără discuţie că decizia este bună şi pentru atleţii români. Acum aşteptăm să vedem ce se întâmplă în continuare, dacă se prelungeşte săptămâna viitoare starea de urgenţă. Am înţeles că se va prelungi pentru încă o lună, dar aşteptăm decizia finală. Aşa că este evident că perioada asta de izolare la domiciliu contează enorm în a obţine nişte rezultate care să te ducă la Jocurile Olimpice.

E greu de crezut că după ce te antrenezi acasă atâta timp poţi să faci baremul pentru Tokyo. Pentru că baremurile sunt foarte, foarte, foarte grele. Şi atunci e normal ca după perioada asta de izolare să laşi sportivii să îşi facă un ciclu de pregătire normal de 4-5 luni. Ca să nu mai spun că sunt probe unde e nevoie de antrenament specific, sărituri în lungime, în înălţime, cu prăjina, aruncarea discului, aruncarea greutăţii şi aşa mai departe… astea nu ai cum să le exersezi acasă oricum ai vrea”, a adăugat Florin Florea.

Obiectivul rămâne în picioare

Suspendarea hotărâtă de WA nu va afecta obiectivul Federaţiei Române de Atletism privind numărul de sportivi calificaţi la JO de la Tokyo.

„Perioada rămasă pentru calificare, adică decembrie 2020 – iunie 2021, este într-adevăr scurtă. Totodată, să nu uităm că mai există acea posibilitate de calificare prin clasament. Adică un sportiv intră într-un clasament cu cele mai bune rezultate de la trei competiţii. Şi dacă eşti în primii 30 te califici. Pentru că baremurile pentru Jocurile Olimpice sunt foarte ridicate. Probabil că în baza baremurilor se vor califica primii 15, maximum 20, iar restul pe puncte. Deci locurile se vor completa prin acest criteriu. Aşa că, din punctul meu de vedere, amânarea decisă de World Athletics nu ne influenţează obiectivul de a participa la Jocurile Olimpice cu 10-12 sportivi. Cinci sunt deja calificați. În plus, în clasamentele mondiale avem 4-5 sportivi foarte bine poziţionaţi”, a menţionat Florea.

Atleţii se pot califica la Jocuri prin realizarea baremului de calificare sau prin redistribuire prin clasamentul mondial, îngheţat şi el până la data de 30 noiembrie. World Athletics a precizat că atleţii care au realizat baremul îşi vor păstra calificarea.

Debutul sezonului în aer liber este prevăzut pentru moment în iunie, după amânarea competiţiilor majore din aprilie şi mai. Dar, toate competiţiile care se vor ţine înainte de decembrie nu mai contează pentru calificarea la JO de la Tokyo.

Citește și: Nadal și Contador sunt alături de Crucea Roșie în timpul pandemiei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecZiua scoate în evidență probleme legate de...

ȘTIRI GdS

Liga I / Gaz Metan Mediaş – Dinamo 1-3...

Dinamo Bucureşti, echipă rămasă în Liga 1 la „masa verde“, a reușit să cunoască gustul victoriei pentru prima dată în acest sezon.

Liga 1 / Cristiano Bergodi „tremură“ când vine vorba...

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, se bucură din plin de pofta de gol a doi dintre titularii săi. Principala „gură de...

Liga 1 / Măţel s-a despărţit, oficial, de Universitatea...

Conducătorii clubului Universitatea Craiova au ajuns la un acord cu Alexandru Măţel privind rezilierea contractului. Adus în Bănie de Victor Piţurcă, Măţel...

Trofeul lipsă din palmaresul Simonei a sosit. Halep, numărul...

Simona Halep nu are adversar în momentul de faţă! Românca noastră a cucerit, astăzi, trofeul de la Roma, după un meci senzaţional...

Liga 2 / Călin Cojocaru nu se simte vinovat...

Pandurii Târgu Jiu a suferit sâmbătă o nouă umilinţă, 0-4 cu Concordia, la Chiajna. La finalul întâlnirii, antrenorul gorjenilor, care ocupă ultimul...

Raluca Olaru şi Ana Friedsam au cedat în finala...

Perechea româno-germană Raluca Olaru/Anna-Lena Friedsam a fost învinsă de cuplul Su-Wei Hsieh (Taiwan)/Barbora Strycova (Cehia), cu 6-2, 6-2, duminică, în finala probei...