14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMotoGP: Coronavirusul a amânat și Marele Premiu al Franței

MotoGP: Coronavirusul a amânat și Marele Premiu al Franței

Marele Premiu al Franţei, etapă programată între 15 şi 17 mai pe circuitul Le Mans în cadrul Campionatului Mondial de motociclism viteză (MotoGP), a fost amânat pentru o dată nedefinită, din cauza pandemiei de coronavirus.

Anunţul a fost făcut în comun de Federaţia internaţională de motociclism (FIM), Asociaţia echipelor de competiţie (IRTA) şi de compania Dorna Sports, organizatoarea Mondialului.

„În situaţia în care situaţia are o evoluţie constantă, noile date pentru Marele Premiu al Franţei şi recent amânatul Mare Premiu al Spaniei (3 mai) nu pot fi confirmate până nu vom şti exact când va fi posibil să organizăm aceste evenimente’‘, anunță FIM.

Din cauza pandemiei, primele patru curse ale sezonului au fost anulate sau amânate. În prima cursă din Qatar, s-au disputat doar întrecerile de la Moto2 şi Moto3, cursa regină de MotoGP fiind anulată. Următoarele Mari Premii, din Thailanda, SUA şi Argentina, au fost amânate pentru partea a doua a sezonului, care a fost prelungit de la 15 la 29 noiembrie.

Următoarea cursă din program, Marele Premiu al Italiei de la Mugello, ar trebui să aibă loc pe 31 mai.

Până miercuri, Franţa a raportat aproape 57.000 de cazuri pozitive la virusul Covid-19 şi peste 4.000 de decese.

Citește și: Formula 1 a început reducerea de salarii. McLaren, prima echipă afectată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS