10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMihai Covaliu: În trei săptămâni se vor stabili datele de disputare a JO

Mihai Covaliu: În trei săptămâni se vor stabili datele de disputare a JO

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, vineri, după teleconferinţa cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, că în maximum trei săptămâni CIO va anunţa data desfăşurării Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Startul competiției va fi înainte de luna august a anului viitor.

„Am avut astăzi o videoconferinţă cu preşedintele CIO, Thomas Bach, şi elementul de interes este acela că în trei săptămâni vin cu o propunere în ceea ce priveşte data Jocurilor Olimpice din 2021. Se va ţine cont în stabilirea noii date de toţi factorii, plecând de la perioada şcolii în Japonia, vreme, concedii, hoteluri, săli de sport, condiţii de călătorie, practic se reface această strategie de organizare. Va fi vorba de vara anului viitor, până în august 2021. Ei încearcă să găsească o dată de începere până în luna august a anului viitor”, a declarat Covaliu.

Oficialul COSR a precizat că în perioada următoare va fi stabilit şi un calendar în ceea ce priveşte calificările pentru Jocurile Olimpice

„A fost prezentat un raport de la ultima conferinţă, după care ne-a explicat care a fost evoluţia situaţiei, cum s-a ajuns la amânarea Jocurilor Olimpice, cum au luat decizia împreună cu partenerii japonezi. Cine a câştigat dreptul de a participa la Jocurile Olimpice, adică cei 57%, îşi păstrează locul, nu se schimbă nimic din acest punct de vedere. Sportivii în curs de calificare vor avea o perioadă mai mare în care se vor putea pregăti şi vor intra după aceea în competiţiile de calificare. Ăsta e un lucru bun, că nu îi bagă direct în competiţiile de calificare”, a mai spus Mihai Covaliu.

„Fiecare foloseşte echipamentul din dotare”

Mihai Covaliu a punctat și faptul că sportivii români sunt deja cu gândul la Jocurile Olimpice de anul viitor şi că fiecare se pregăteşte acasă așa cum poate.

„Sportivii sunt deja cu gândul la vara anului viitor, găsesc noi soluţii de a se pregăti acasă. Ţin legătura cu membrii staff-urilor, cu federaţiile. Aici psihologii sportivi au un rol foarte important, la fel şi antrenorii care le trasează direcţiile de pregătire. Se fac analize video, se fac statistici, evaluări asupra perioadei următoare. Nimeni nu stă. Am văzut deja sportivii de la canotaj au intrat deja pe ergometre, cei care au, ceilalţi biciclete. Fiecare foloseşte echipamentul din dotare, ca să folosim un termen milităresc, că tot suntem într-o perioadă în care este aplicată ordonanţa militară.

E bună perioada asta pentru că te învaţă puţin să fii creativ, te învaţă să negociezi cu timpul tău, programul nu mai este acelaşi, trebuie să te adaptezi în funcţie de ceea ce ai acolo unde eşti. Sunt absolut convins că aşa cum îi cunosc eu pe sportivi vor găsi soluţiile pentru a rămâne cât mai în formă şi pentru a trece de această perioadă„, a declarat Covaliu.

Citește și: Să nu-l lase doar pe Federer. Djokovic donează și el un milion de euro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS