10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis de Masă / Sportivii Universității Craiova se mențin în formă din autoizolare

Tenis de Masă / Sportivii Universității Craiova se mențin în formă din autoizolare

Pandemia de coronavirus a stopat aproape toate sporturile naționale și internaționale până în acest moment, iar campionatele au fost, de asemenea, suspendate în această perioadă.

A venit și rândul Federației Române de Tenis de Masă să anunțe sistarea tuturor competițiilor din calendarul intern. Odată cu această decizie, ne-am gândit să stăm de vorbă cu Vasile Florea, antrenorul sportivilor de la Universitatea Craiova. Acesta a declarat că elevii săi au intrat în izolare la domiciliu, iar acum se pregătesc de acasă așa cum pot: fac exerciții fizice și urmăresc analize video.

„Suntem suspendați cu antrenamentele, cu absolut tot. Inițial, suspendarea era de pe 11 martie până pe 22, dar apoi, după ce s-a anunțat starea de urgență, toată lumea a intrat într-o autoizolare. Nici centrele naționale, nici centrele olimpice nu mai activează în această perioadă. Toată activitatea sportivă este suspendată.

Sportivii sunt izolați la domiciliu. Avem un grup, unde mai trimitem filmulețe cu diferite lovituri, de pregătire fizică, cu tot ce se poate face acasă. Nu se pot antrena normal, pentru că nu dispun de mese de tenis la ei acasă. Putem face în această perioadă doar un fel de analiză video, tehnic nu mai putem lucra. Strategiile de joc nu le mai putem exersa, deci ce putem face este o analiză a potențialilor adversari”, a declarat Vasile Florea.

„Va fi foarte greu să revenim la forma sportivă maximă”

Tehnicianul craiovenilor consideră că va fi foarte greu pentru toți sportivii dacă se vor relua competițiile din acest sezon. Lipsa antrenamentelor și a pregătirii se va simți de la meci la meci.

„S-au amânat toate turneele în această perioadă. La sfârșitul acestei luni, era un turneu important la Bistrița, cu juniorii 3. La începutul lunii aprilie am fi participat cu juniorii 2, dar toate aceste competiții au fost amânate până la o dată ulterioară, pe care o va anunța Federația Română de Tenis de Masă. Vor fi pierderi peste tot. Competițiile nu se mai desfășoară, nu se știe cum se va proceda, cât timp vor fi amânate. Dacă se va da drumul în cele din urmă acestui sezon, trebuie jucat totul rapid, iar sportivii nu sunt antrenați, pregătiți să joace într-un ritm alert. Din moment ce noi nu vom face nici pregătire tehnică, nici pregătire fizică, va fi foarte greu să revenim la forma sportivă maximă. Acum, tot ce mai putem face este mișcarea la domiciliu, o flotare, o genoflexiune. Chiar și așa, ele sunt insuficiente pentru ceea ce ne dorim”, a adăugat tehnicianul Craiovei.

Vasile Florea: Stăm izolați pentru a nu propaga virusul

Și Vasile Florea îndeamă lumea să rămână în propriile case, pentru ca virusul să nu se poată dezvolta și mai mult.

„Trebuie să așteptăm să vedem cum evoluează acest virus. Important este să înceapă să scadă numărul de infectați, iar apoi, ușor, ușor, se vor putea relua activitățile sportive. Și eu sunt izolat acasă ca toată lumea. Trebuie să respectăm cu toții instrucțiunile. Deocamdată este cea mai bună soluție pentru a nu propaga virusul, de a-l ține cât mai mult în limitele actuale”, a încheiat Vasile Florea.

Citește și / Andreea Răducan: Încercaţi să vedeţi realitatea cu care ne confruntăm

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS