18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAtletism / Liga de Diamant şi-a amânat primele trei etape din cauza coronavirusului

Atletism / Liga de Diamant şi-a amânat primele trei etape din cauza coronavirusului

Pandemia de coronavirus i-a obligat pe organizatorii celui mai prestigios circuit de reuniuni atletice, Diamond League (Liga de Diamant), să anuleze primele trei etape. Acestea urmau să se desfăşoare la Doha (17 aprilie) şi în China (9 şi 16 mai, ultima dintre ele la Shanghai). Anunţul a fost făcut de World Athletics (fosta IAAF), informează Agerpres.

Calendarul Ligii de Diamant 2020 a trebuit să fie modificat „ca răspuns la criza globală în creştere generată de coronavirus“, decizia fiind adoptată „în strânsă legătură cu comitetele de organizare, autorităţi locale şi guverne“.

World Athletics reaminteşte că este interzisă intrarea în Qatar din diverse ţări. Guvernul de la Doha a suspendat toate evenimentele naţionale şi internaţionale pentru o perioadă de 30 de zile.

În ceea ce priveşte China, Federaţia internaţională de atletism admite că numărul de infectări provocate coronavirus este în scădere. A avertizat însă că pregătirile pentru reuniune au fost paralizate timp de mai multe săptămâni şi, pe de altă parte, restricţiile de călătorie şi închiderea frontierelor „fac imposibilă organizarea competiţiilor de nivel internaţional“.

Conform planurilor avute în vedere de Diamond League, reuniunea de la Shanghai urmează să aibă loc pe 13 august. Noile date pentru etapa de la Doha şi pentru cel de-al doilea meeting chinez nu au fost încă fixate. Acestea ar putea avea loc la Zurich, între 9 şi 11 septembrie.

Citeşte şi: UEFA pare să se fi decis în privinţa susţinerii Campionatului European din 2020

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS