7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEchipa națională / Convocări preliminare pentru play-off-ul EURO 2020

Echipa națională / Convocări preliminare pentru play-off-ul EURO 2020

Pe 26 martie, de la ora 21:45, la Reykjavík, se dispută semifinala play-off-ului EURO 2020 dintre Islanda și România. Dacă tricolorii înving, vor disputa, pe 31 martie, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în fața Bulgariei sau Ungariei.

Selecționerul Mirel Rădoi a anunțat convocările preliminare ale jucătorilor care evoluează în străinătate.

Lista cuprinde 26 de tricolori care s-ar putea regăsi în lotul final, cel care va conține și numele jucătorilor din campionatul intern și care va fi anunțat ulterior.

Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon/Franța, 67/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), Ionuț Radu (Parma/Italia, 0/0), Silviu Lung (Kayserispor/Turcia, 3/0), Costel Pantilimon (Omonia Nicosia/Cipru, 27/0).

Fundași: Romario Benzar (Perugia/Italia, 19/0), Vasile Mogoș (Cremonese/Italia, 1/0), Bogdan Țîru (Jagiellonia/Polonia, 2/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa/Rusia, 9/0), Dragoș Grigore (Ludogorets/Bulgaria, 37/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 18/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 57/0).

Mijlocași: Sergiu Hanca (KS Cracovia/Polonia, 4/0), Răzvan Marin (Ajax/Țările de Jos, 21/1), Paul Anton (Krylia Sovetov/Rusia, 11/0), Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 0/0), Dorin Rotariu (FC Astana/Kazahstan, 10/1), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 37/10), Ianis Hagi (Rangers FC/Scoția, 10/0), Alexandru Mitriță (New York City FC/SUA, 11/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 37/3), Alexandru Băluță (Slovan Liberec/Cehia, 5/1), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 4/0).

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets/Bulgaria, 37/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 14/6), Florin Andone (Galatasaray/Turcia, 25/2).

Ștefan Radu a refuzat din nou

Am decis să avem o listă mai largă de jucători din străinătate cărora le trimitem convocarea preliminară, pentru că pot să apară accidentări sau alte situații nefericite până la intrarea în cantonament. Fiecare dintre acești jucători poate fi o soluție pentru echipa națională, așa că toți trebuie să fie total concentrați pentru meciul cu Islanda.  

Am discutat cu Ștefan Radu, iar decizia lui privind prezența la echipa națională rămâne aceeași. Nu există probleme între noi doi sau între el și Federație, pur și simplu e o decizie pe care a luat-o în trecut și orice revenire ar însemna discuții pe care nu le dorește, pe tema absenței lui de până acum. Are 33 de ani, e opțiunea lui pentru finalul de carieră, deși mi-aș fi dorit să lucrăm împreună pentru România. În același timp, nu vreau nici să fie blamat pentru această menținere a deciziei, nici să prelungim inutil un subiect deja închis, mai ales în contextul acestei partide foarte importante care urmează.

Sunt puține zile rămase până la deplasarea în Islanda, vor fi și mai puține de lucrat efectiv cu jucătorii, e un context special și pentru mine. Astfel, atmosfera în jurul echipei naționale devine esențială, poate mai mult ca oricând. Ca să evit orice speculații, în urma analizei mele și a staff-ului, nu am purtat discuții cu alți jucători retrași din circuitul naționalei. Cred că putem învinge Islanda și avem toate resursele necesare pentru asta”, a spus selecționerul Mirel Rădoi.

Dacă va obține calificarea la EURO 2020, România va evolua în grupa C, găzduită de Amsterdam și București, alături de Țările de Jos, Ucraina și Austria. Tricolorii ar juca pe Arena Națională partidele cu Austria (14 iunie) și Ucraina (18 iunie), în timp ce partida contra Țărilor de Jos s-ar disputa la Amsterdam (22 iunie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS