Acasă Sport Scrimă / Ilinca Pantiş, medaliată cu bronz la Europenele de juniori

Scrimă / Ilinca Pantiş, medaliată cu bronz la Europenele de juniori

-

Ilinca Pantiș a adus prima medalie pentru România la actuala ediție a Europenelor pentru juniori, din Croația. Ilinca s-a calificat cu două victorii din grupă, iar în primul meci de pe tabloul principal a eliminat-o pe Kira Keszei (Ungaria) cu 15-11. În 16-imi, sportiva noastră a trecut de franțuzoaica Anne Poupinet (15-12). Optimile au adus-o în fața Ilincăi pe Katinka Sugar Battai (Ungaria), care a cedat cu 15-11.

În sferturi a venit rândul rusoaicei Valeria Kobzeva să se încline în fața sportivei noastre. Ilinca s-a impus cu 15-5 și a intrat în semifinale. În penultimul act, Ilinca a luptat cu o altă rusoaică, Dariya Drozd. Întâlnirea a fost tensionată, românca a stat în meci, dar Drozd a învins cu 15-10 și s-a calificat în finală. Concursul a fost câștigat de bulgăroaica Yoana Ilieva, care a dispus de Dariya Drozd cu 15-6.

Calificată direct în 16-imile concursului după cele cinci victorii obținute în grupă, Sabina Martiș a pierdut cu 9-15 întâlnirea cu rusoaica Alina Kliuchnikova.

Ioana Radu a ieșit din primul tur al tabloului principal, învinsă de belgianca Jolien Corteyn (10-15)

Maria Matei nu a reușit să treacă de faza grupelor.

Citeşte şi: Victoria cu Slobozia, primul pas spre îndeplinirea obiectivului

ȘTIRI VIDEO GdS

Catolicii celebrează Duminica Floriilor

Credincioşii catolici sărbătoresc duminică Floriile, zi care aminteşte de intrarea triumfală a lui Isus în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de mulţimi...