24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCiprian Tătărușanu, providențial pentru Lyon în semifinalele cupei

Ciprian Tătărușanu, providențial pentru Lyon în semifinalele cupei

Ciprian Tătărușanu a fost eroul lui Olympique Lyon, marți seară, pe „Stade des Lumières”. Portarul român și-a calificat echipa în finala Cupei Ligii Franței, după ce a făcut diferența la executarea loviturilor de departajare. Acesta a apărat chiar primul penalty, executat de Bamba, iar Lyon s-a impus cu 4-3. În timpul regulamentar, scorul a fost 2-2.

Oaspeţii au deschis scorul prin portughezul Renato Sanches (13), dar Moussa Dembele a restabilit egalitatea (17 – penalti). Houssem Aouar a adus echipa gazdă în avantaj (85), dar Lille a trimis meciul la loviturile de departajare (nu se joacă prelungiri dacă scorul este egal la finalul celor 90 de minute, n. red.) prin golul marcat de Loic Remy în minutele adiţionale (90+3), din penalti.

Lille a executat prima la loviturile de departajare, dar Tătăruşanu a apărat şutul lui Jonathan Bamba. Pentru Lyon au transformat Moussa Dembele, Martin Terrier, Maxwel Cornet şi Thiago Mendes, în timp ce de la oaspeţi au înscris Loic Remy, Benjamin Andre şi Victor Osimhen. A mai ratat Renato Sanches pentru Lille

Pentru Tătăruşanu a fost doar al treilea meci în tricoul echipei din Lyon în acest sezon, toate în Cupa Ligii. OL este în cursă în patru competiţii, campionat, Cupa Ligii, Cupa Franţei şi Liga Campionilor.

În ultimul act al Cupei Ligii franceze, Lyon o va întâlni pe Stade de Reims sau Paris St Germain. Lyon a câştigat trofeul o singură dată, în 2001.

Citește și: VIDEO / Florin Gardoş: Câteva ore am rămas blocat, nu ştiam ce să fac

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS