22.2 C
Craiova
sâmbătă, 11 iulie, 2020
Știri de ultima oră Sport CS Centura Neagră Craiova şi-a câştigat respectul în Germania

CS Centura Neagră Craiova şi-a câştigat respectul în Germania

Clubul Sportiv „Centura Neagră“ Craiova a participat recent la ediţia a 8-a a Campionatului Mondial de Karate Fudokan pentru copii, cadeţi, juniori, tineret, seniori şi veterani. Turneul s-a desfăşurat în faimoasa arenă „Glaspalast“ din Sindelfingen, Germania.

Oana Gîrleşteanu, antrenorul şi totodată preşedintele grupării din Bănie, a avut selecţionaţi în lotul ce a reprezentat România 23 de sportivi. Aceştia au acoperit şase categorii de vârstă. Şi anume toate cele patru categorii de copii, dar şi secţiunile de cadeţi şi juniori. După trei zile de concurs, sportivii clubului Centura Neagră Craiova au obţinut 7 titluri mondiale, 8 titluri de vicecampion şi 3 clasări pe locul trei. În total, au fost 33 de medalii, dintre care 17 medalii de aur, 13 medalii de argint şi 3 medalii de bronz.

Lotul de copii a fost format din: Alexandru Călinescu, Gabriel Manda, Sebastian Lixăndroiu, Vlad Sanda, David Staicu, Andrei Dragu, Teodora Pîrlea, Eduard Enache, Eduard Creţu, Gabriel Dragomir, Zayra Oae, Maria Vlad, Ştefania Beletei, Matteo Văduva-Mitroi, David Dinuică şi Octavian Trancă.

Lotul de cadeţi şi juniori a fost compus din: Ana Ristoiu, Ivona Stelea, Bianca Georgescu, Eduard Alexandru, Răzvan Gigea, Damian Cobîrlău şi Răzvan Prenciu.

„Premisele sunt promiţătoare“

Oana-Maria Gîrleşteanu, preşedintele-antrenor al CS Centura Neagră Craiova, este mândră de realizările elevilor săi. Mai ales că aceştia au avut parte de adversari de calibru.

„Competiţia nu a fost uşoară. Pe lângă faptul că s-au prezentat numeroşi sportivi pe fiecare categorie de vârstă, nivelul lor a fost destul de ridicat. Am remarcat delegaţia Rusiei, Serbiei, Poloniei. Au înscris competitori bine pregătiţi, atât din punct de vedere tehnic, cât şi mental. Au avut un spirit combativ foarte bine dezvoltat. De aceea, rezultatele obţinute de sportivii mei mă bucură atât de mult, mă emoţionează şi mă responsabilizează şi mai mult. Nu este cel mai greu să urci pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, ci să te şi menţii acolo.

Sportivii cadeţi şi juniori, dar şi categoria de sportivi cu vârsta de 12-13 ani sunt cei care au confirmat şi de data aceasta. Fiecare dintre ei au deja în palmares rezultate la nivel european şi mondial. Rămâne şi celor mai mici să facă acest lucru. Premisele sunt promiţătoare. Vreau doar să mulţumesc părinţilor care reuşesc mereu să ne sprijine deopotrivă atât pe mine, cât şi pe copii. Contează enorm“, a declarat Oana-Maria Gîrleşteanu.

Citeşte şi: România – Suedia / Daniele Orsato va arbitra meciul de pe Arena Naţională

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

OMS: Record de cazuri noi de Covid-19 înregistrate într-o...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat...

ȘTIRI GdS

O femeie din Craiova, la un pas de moarte

Un bărbat de 76 de ani a murit după ce a fost lovit cu mașina de un tanar de 19 ani, din...

Bundesliga va debuta la jumătatea lunii septembrie

Noua ediţie a Bundesligii va debuta pe 18 septembrie 2020 şi se va încheia pe 22 mai 2021, potrivit calendarului publicat vineri...

MotoGP: A fost anulat Marele Premiu al Americilor

Marele Premiu al Americilor la MotoGP a fost anulat oficial. Anunțul a fost făcut vineri de către Federaţia Internaţională de Motociclism.

Orban: Cluburile ar putea fi închise după ora 22.00.

Cluburile ar putea fi închise după ora 22.00 dacă nu se respectă regulile de protecție sanitară, a declarat sâmbătă, premierul Ludovic Orban,...

Încă o noapte de violențe la Belgrad. Protestatari răzleți...

Protestatarii au aruncat cu pietre în forțele de ordine care protejau intrarea în Parlamentul de la Belgrad în a patra seară de...

OMS: Record de cazuri noi de Covid-19 înregistrate într-o...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat vineri o creştere cu 228.102 a cazurilor de Covid-19 în ultimele 24 de ore, ceea...