Acasă Sport Scrimă / Echipa masculină de sabie a României, locul 8 la Mondiale

Scrimă / Echipa masculină de sabie a României, locul 8 la Mondiale

-

Echipa masculină de sabie a României, alcătuită de Alin Badea, Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu şi Florin Zalomir, a ocupat locul 8, duminică seară, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, informează Agerpres.

Tricolorii au învins Belgia cu 45-29 în primul tur, în optimi au întrecut reprezentativa SUA cu 45-41, dar au cedat în sferturi în faţa Coreei de Sud, cu 34-45.

Coreea de Sud (Bongil Gu, Hansol Ha, Junho Kim şi Sanguk Oh) a cucerit aurul, după 45-44 în finala cu Ungaria (Tamas Decsi, Csanad Gemesi, Andras Szatmari, Aron Szilagyi). Medaliile de bronz au revenit Italiei (Enrico Berre, Luca Curatoli, Aldo Montano, Luigi Samele), care a dispus cu 45-38 de Germania, în finala mică.

Echipa feminină de spadă (Ana-Maria Popescu, Bianca Benea, Amalia Tătăran, Maria Udrea), campioana olimpică en titre, dar în altă componenţă, a ocupat locul 10. România a dispus în şaisprezecimi de Kazahstan, cu 45-37, fiind întrecută în optimi de Coreea de Sud cu 45-42, după care în meciul pentru locurile 9-16 a câştigat în faţa Ungariei cu 45-37, apoi în faţa Germaniei cu 45-30 (locurile 9-12) şi a cedat în faţa Franţei cu 32-45 (locurile 9-10).

China (Sheng Lin, Yiwen Sun, Anqi Xu, Mingye Zhu) a obţinut medaliile de aur prin victoria în finala cu Rusia (Tatiana Andriuşina, Violetta Hrapina, Violetta Kolobova, Liubov Şutova), 29-28, iar Italia (Alice Clerici, Rossella Fiamingo, Federica Isola, Mara Navarria) a luat bronzul, după finala mică împotriva Ucrainei, scor 45-36.

La floretă, echipa feminină a României (Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Emilia Corbu, Andreea Gheorghe) s-a clasat pe locul 29, fiind învinsă în primul tur de Italia cu 43-20.

România, care participă cu 23 de sportivi la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, în perioada 15-23 iulie, a cucerit o singură medalie, prin Bianca Pascu, în proba individuală de sabie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Serpico accelerează pedala în business, cu vehicule electrice Volkswagen

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Centru de izolare pentru coronavirus, în buza liceelor

Autorităţile doljene au stabilit ca la nivelul judeţului Dolj să existe două centre de izolare pentru pacienţi suspecţi de infecţie cu coronavirus....

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...