16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportScrimă / Echipa masculină de sabie a României, locul 8 la Mondiale

Scrimă / Echipa masculină de sabie a României, locul 8 la Mondiale

Echipa masculină de sabie a României, alcătuită de Alin Badea, Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu şi Florin Zalomir, a ocupat locul 8, duminică seară, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, informează Agerpres.

Tricolorii au învins Belgia cu 45-29 în primul tur, în optimi au întrecut reprezentativa SUA cu 45-41, dar au cedat în sferturi în faţa Coreei de Sud, cu 34-45.

Coreea de Sud (Bongil Gu, Hansol Ha, Junho Kim şi Sanguk Oh) a cucerit aurul, după 45-44 în finala cu Ungaria (Tamas Decsi, Csanad Gemesi, Andras Szatmari, Aron Szilagyi). Medaliile de bronz au revenit Italiei (Enrico Berre, Luca Curatoli, Aldo Montano, Luigi Samele), care a dispus cu 45-38 de Germania, în finala mică.

Echipa feminină de spadă (Ana-Maria Popescu, Bianca Benea, Amalia Tătăran, Maria Udrea), campioana olimpică en titre, dar în altă componenţă, a ocupat locul 10. România a dispus în şaisprezecimi de Kazahstan, cu 45-37, fiind întrecută în optimi de Coreea de Sud cu 45-42, după care în meciul pentru locurile 9-16 a câştigat în faţa Ungariei cu 45-37, apoi în faţa Germaniei cu 45-30 (locurile 9-12) şi a cedat în faţa Franţei cu 32-45 (locurile 9-10).

China (Sheng Lin, Yiwen Sun, Anqi Xu, Mingye Zhu) a obţinut medaliile de aur prin victoria în finala cu Rusia (Tatiana Andriuşina, Violetta Hrapina, Violetta Kolobova, Liubov Şutova), 29-28, iar Italia (Alice Clerici, Rossella Fiamingo, Federica Isola, Mara Navarria) a luat bronzul, după finala mică împotriva Ucrainei, scor 45-36.

La floretă, echipa feminină a României (Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Emilia Corbu, Andreea Gheorghe) s-a clasat pe locul 29, fiind învinsă în primul tur de Italia cu 43-20.

România, care participă cu 23 de sportivi la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, în perioada 15-23 iulie, a cucerit o singură medalie, prin Bianca Pascu, în proba individuală de sabie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS