13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Victorie cu mari emoții și cu azerii!

Fotbal / Victorie cu mari emoții și cu azerii!

Universitatea Craiova s-a calificat în turul doi preliminar al Ligii Europa, după ce a trecut cu scorul general de 6-4 de FK Sabail, în primul tur. După 3-2 în Azerbaijan, gruparea olteană a s-a impus și în Bănie cu același scor, 3-2, la capătul unei evoluții modeste, cu oscilații.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Alexandru Cicâldău, care a reluat cu latul, de la 3 metri, o minge respinsă în față de portarul azer, după o reluare cu capul a lui Bărbuț (’28, 1-0).

La doar două minute, Fortes a primit o minge excelentă în careu, dar a luftat, apoi defenviva oaspete a rezolvat faza.

Oaspeții și-au trecut în cont prima ocazie în minutul 40, când Mirabdulla Abbasov a pătruns pe dreapta și, talonat de Ferreira, a șutat la colțul lung, dar mingea a trecut pe lângă bară.

O revenire cu gol pe „Ion Oblemenco“ a bifat-o și fostul căpitan, Bogdan Vătăjelu, care a primit o minge de la Cicâldău la 15 metri de poartă, a înaintat și a trimis pe lângă portarul ieșit în întâmpinare (’54, 2-0).

Azerii au redus din diferență printr-un șut superb de la 16 metri al lui Agabala Ramazanov (’67, 2-1).

Craiovenii au acuzat primirea golului și s-au văzut nevoiți să scoată din nou mingea din plasă la o greșeală colectivă a apărătorilor, de care a profitat Duventru (’69, 2-2).

Cel care a închis tabela a fost Carlos Fortes, care a finalizat de la 4 metri o acțiune și o pasă a lui Bărbuț (’90, 3-2).

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Martic, Kelic (’77, Gardoș), Ferreira, Bancu – Qaka (’70, V. Constantin), Mateiu, Cicâldău (’57, Ivanov) – Bărbuț, Fortes, Vătăjelu. Antrenor: Corneliu Papură.

Sabail: Bozinovski – U. Abbasov (’86, Yagublu), Yumuszada, Erico, Rahimov – Cociuc, Amirguliyev, Baybalayev – Hamdi (’58, Muradbayli), M. Abbasov (’58, Duventru), Ramazanov. Antrenor: Aftandi Hajiev.

Cartonașe galbene: – / Yunuszade ’79, A. Ramazanov ’ 85.

Au arbitrat: Helgi Mikael Johansson – Johann Gudmundsson, Bryngeir Valdimarsson; Ivar Orri Kristjansson (toți din Islanda).

În turul doi preliminar, Universitatea Craiova o va întâlni pe Honved Budapesta, care a trecut de Zalgiris cu 4-2 la „general“ (3-1, 1-1). Meciul tur va avea loc pe 25 iulie, de la ora 20.00, în Ungaria, la Gyor, pentru că Honved își reface stadionul, iar returul este programat pe 1 august, tot de la ora 20.00, în Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS