Finala masculină la Wimbledon este astăzi la ora 16.00 (Photos by Ben STANSALL and GLYN KIRK / AFP)
Finala masculină la Wimbledon este astăzi la ora 16.00 (Photos by Ben STANSALL and GLYN KIRK / AFP)


Finala masculină la Wimbledon este astăzi la ora 16.00, pe terenul central din cadrul complexului All England Club, potrivit The Telegraph. În finală se întrec doi titani a tenisului mondial: sârbul Novak Djokovic şi elveţianul Roger Federer.

Novak Djokovic, de 32 de ani, nr. 1 ATP, a trecut în 4 seturi de surpriza din acest an a turneului, spaniolul Roberto Bautista Agut (22 ATP), scor 6-2, 4-6, 6-3, 6-2. El a declarat, ieri, după sesiunea de antrenament, că fiecare rivalitate dintre el, Roger Federer, de 37 de ani, nr. 3 ATP şi Rafa Nadal (33 de ani, nr. 2 ATP) este specială în felul ei.

Înaintea finalei, Novak Djokovic a mărturisit că, din cauza trecutului pe care îl are cu Federer, simte multă presiune mentală. Djokovic deţine un avantaj la scorul confruntărilor directe, din 47 de meciuri jucate, câştigând 25. Trei dintre aceste meciuri au fost într-o finală de Grand Slam, Novak reuşind să îl învingă pe elveţian de două ori în finala de la Wimbledon (în 2014 şi în 2015) şi o dată la US Open (2015).

Roger Federer a ajuns în finală, după ce l-a învins pe marele său rival, Rafael Nadal (2 ATP), scor 7-6 (3), 1-6, 6-3, 6-4. Partida s-a încheiat după trei ore și două minute.
În cazul unei victorii duminică, Federer va obține al nouălea titlu la Wimbledon, al 21-lea turneu de Mare Șlem și titlul ATP cu numărul 103 din carieră.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.