Acasă Sport Semifinala care îți taie răsuflarea: Roger Federer vs. Rafael Nadal

Semifinala care îți taie răsuflarea: Roger Federer vs. Rafael Nadal

-

Doi dintre cei mai mari jucători de tenis din lume, Roger Federer, locul 3 ATP, și Rafael Nadal, locul 2 ATP, se înfruntă, astăzi, în semfinalele turneului de la Wimbledon. Este prima întâlnire între cei doi pe iarbă după finala epică din 2008, considerat „cel mai mare meci din istoria tenisului”, transmite Hotnews.ro.

După ce se va termina prima semifinală masculină dintre Novak Djokovic şi Roberto Bautista-Agut, Roger Federer şi Rafael Nadal vor intra pe Terenul Central de la Wimbledon.

Confruntare mondială la Wimbledon

Semifinala de vineri dintre Roger Federer și Rafael Nadal marchează cea de-a 40-a confruntare între cei doi, spaniolul conducând scorul meciurilor directe cu 24-15, însă și prima reîntâlnire a celor doi mari tensimeni pe iarbă, după finala epică din 2008, care a durat patru ore și 48 de minute, câștigată de Rafael Nadal cu scorul de 6-4, 6-4, 6-7(5), 6-7(8), 9-7. Spaniolul a câștigat, atunci, primul său titlu la Wimbledon.

Mă aștept să joc împotriva celui mai bun jucător din istoria tenisului pe această suprafață și știu că trebuie să joc cât mai bine, dacă vreau să am vreo șansă să joc în finală. Să joc împotriva lui Roger Federer este mereu ceva unic. Sunt foarte emoționat să joc din nou pe acest teren, după 11 ani. Înseamnă foarte mult pentru mine și, probabil, și pentru el,

a declarat Rafael Nadal.

De cealaltă parte, Roger Federer îl laudă pe rivalul său,deținător a 20 de titluri de Grand Slam.

“Va fi un meci foarte greu. Rafa poate câștiga pe orice suprafață. Atât de bun este. Nu este doar specialist pe zgură”,

spune Roger Federer.

Primul meci dintre cei doi mari jucători de tenis a avut loc în urmă cu mai bine de 15 ani, la Miami Open.

Competiția de la „All England Lawn Tennis and Croquet Club” poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player), astăzi, 12 iunie, de la ora 17:00.

Autor: Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Luaţi o hotărâre care vă determină să vă schimbaţi programul. O persoană apropiată v-ar putea solicita sprijinul într-o chestiune de sănătate....