11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep, în premieră în finala de la Wimbledon

Simona Halep, în premieră în finala de la Wimbledon

Simona Halep s-a calificat, joi, pentru prima dată în carieră, în finala de la Wimbledon. Sportiva noastră a învins-o categoric pe Elina Svitolina, în două seturi, cu scorul de 6-1, 6-3. Halep a fost foarte concentrată pe tot parcursul partidei şi a jucat impecabil. Până la calificarea în finala tuneului de Mare Slem, Simona Halep a pierdut doar un singur set, împotriva Mihaelei Buzărnescu. Pentru calificarea în finala de la Wimbledon, Halep va primi 1,175 milioane de lire sterline (1,3 milioane de euro) şi 1.300 de puncte WTA.

Elina Svitolina: „Simona Halep a jucat incredibil“

La finalul disputei, sportiva din Ucraina s-a declarat impresionată de jocul sportivei din România. „Nu cred că se putea mai mult. Nu am fructificat şansele pe care le-am avut şi asta e dezamăgitor. Vrei să joci bine, vrei să demonstrezi ce poţi, dar se întâmplă să şi pierzi. Am intrat să mă lupt, dar Simona a jucat incredibil. Scorul m-a făcut să iau uneori decizii proaste“, a spus Svitolina, potrivit BBC, citat de Hotnews.

Serena, rivala din finala de la Wimbledon

În marea finală, Simona o va întâlni pe Serena Wiliams. Sportiva americană s-a impus în semifinală în faţa Barborei Strycova, cu 6-1, 6-2. Înfruntarea va avea loc sâmbătă, de la ora 16.00, ora României. Câştigătoarea Wimbledonului va încasa 2,35 milioane de lire sterline (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA.

Începând de luni, Simona va urca pe locul 4 în clasamentul WTA de simplu. Singurul român care a mai ajuns în ultimul act la Wimbledon, în proba de simplu, este Ilie Năstase, în 1972 şi 1976, ambele finale fiind pierdute.

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS