12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPaul Răducan: Clasificarea Academiei pe locul 12 ne onorează

Paul Răducan: Clasificarea Academiei pe locul 12 ne onorează

FRF a anunțat, la începutul lunii, încheierea procesului de clasificare a centrelor de fotbal pentru copii și juniori pentru sezonul 2019-2020, iar în urma analizelor făcute, Academia „Gică Popescu“ se regăseşte pe locul 12 în elita fotbalului juvenil din România. Acest fapt nu l-a surprins pe managerul grupării de la „Hanul Doctorului“, care se simte onorat să-şi vadă clubul luptând de la egal la egal cu marile grupări din Liga I şi chiar a doua, mult mai potente din punct de vedere financiar.
„Această clasificare pe locul 12 ne onorează, pentru că am concurat, ca să-i spun aşa, cu cluburi puternice ale căror echipe activează în Liga I şi a II-a. Poziţia nu mă surprinde. Pe aici credeam şi noi că ne situăm, ţinând cont de condiţiile oferite, de rezultatele pe care le-am avut şi de numărul de jucători produşi numai în ultimul timp pentru primele trei ligi şi chiar pentru echipa naţională, pentru că în lotul României de tineret pentru Campionatul European Under 21 am avut doi jucători crescuţi de noi, pe Boboc şi Tudor Băluţă. Totodată, acest loc 12 ne asigură prezenţa la Liga Elitelor pentru următorii doi ani, ceea ce pentru juniorii U17 şi Under 19 este echivalentul participării în Liga a III-a şi astfel pot progresa. Acest lucru ne obligă să tratăm cu şi mai multă atenţie procesul de instruire şi începând din această vară o să implementăm noi metode de pregătire la nivelul juniorilor U16, U17 şi U19, pe compartimente. Regulamentul FRF din momentul de faţă favorizează dezvoltarea fotbalului şi ne favorizează şi pe noi, cei care muncim la nivelul juvenil, prin acea regulă cu juniorii impuşi în primele trei eşaloane şi trebuie să profităm“, a declarat Paul Răducan, pentru GdS.

Vor fi cooptaţi noi antrenori

Odată cu noul statut din fotbalul românesc şi noile metode de lucru anunţate de Paul Răducan vor apărea şi noi nume de antrenori la Academia „Gică Popescu“, iar obiectivele ţintesc performanţa.
„Vorbeam mai devreme despre atenţia sporită pe care o vom acorda fiecărui compartiment şi asta nu se poate face decât cu antrenori avizaţi. Drept urmare, vom analiza atent situaţia şi vom mări numărul tehnicienilor din cadrul Academiei atât cât este nevoie, iar eu voi urmări cu mare atenţie şi voi dirija totul, pentru că de acum înainte fiecare mişcare bună sau greşită contează. Obiectivul nostru pentru viitoarea participare la Liga Elitelor este o clasare în primele cinci, lucru valabil pentru toate echipele, dar asta trece în planul secund, primordial rămânând instruirea corectă şi promovarea tinerilor talentaţi în fotbalul de mare performanţă. Ne dorim să furnizăm în continuare juniori de valoare. Nu vrem ca tinerii noştri să piardă vremea şi la 20 de ani să se lase de fotbal“, a explicat Paul Răducan.
Majoritatea grupelor de copii şi juniori şi-au reluat la începutul acestei săptămâni pregătirile, iar de săptămâna viitoare toată lumea va trece la treabă. „De luni s-au prezentat la antrenamente localnicii, ca să le spun aşa, iar de pe 15 iulie toată lumea este aşteptată la antrenamente. Ne aşteaptă un an dificil şi sperăm să ne pregătim cum trebuie şi facem o figură frumoasă“, a încheiat Paul Răducan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS