14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alex Ioniță, împrumutat de la campioană

Fotbal / Alex Ioniță, împrumutat de la campioană

Dorit încă de anul trecut la Craiova, mijlocașul Alexandru Ioniță va juca în cele din urmă la Universitatea. Oficialii olteni au obținut împrumutul mijlocașul de 24 de ani de la CFR Cluj pentru un an, achitând pentru asta 150.000 de euro, și au și varianta cumpărării definitive pentru încă 750.000 de euro.

Alex Ioniţă se va prezenta în Bănie sâmbătă sub comanda lui Corneliu Papură, când este programat primul antrenament al Craiovei după revenirea din stagiul din Austria.

Ioniţă este cotat la 600.000 de euro de transfermarkt.com şi va fi trecut pe lista UEFA pentru dubla Universității cu azerii de la Sabail.

Alexandru Ioniță este al patrulea fotbalist adus la Universitatea Craiova în această vară, după Kamer Qaka, Antoni Ivanov și Bogdan Vătăjelu.

Jucătorii dați la o parte, fără șanse de revenire

Chiar dacă la capitolul achiziții Universitatea Craiova nu și-a asigurat dubluri pe toate posturile, jucătorii aflați sub contract, dar dați la o parte de Corneliu Papură cu „binecuvântarea“ conducerii nu au șanse de a reveni la prima echipă. În discuție intră fundașii Isac Donkor și Radoslav Dimitrov, mijlocașii Meza Colli și Nuno Rocha și atacantul Andrei Cristea, ultimul fiind aproape de o revenire la Poli Iași.

Nu i-a desfăcut nimeni contractul lui Dimitrov. Dacă vii la reunirea echipei nu înseamnă că automat mergi şi în cantonament. Nu e obligatoriu să se întâmple acest lucru. El e liber să facă ce vrea. Poate sta un an la echipa a doua, după care să plece liber. Clubul îi pune la dispoziţie toate condiţiile. Nu va mai face parte din programul primei echipe, din moment ce nu a fost luat în cantonament. Şi el, şi Donkor, şi Meza Colli trebuie să-şi caute echipă. În cazul unor oferte, vom avea şi noi anumite pretenţii. Nimeni nu le desface contractele. Pe postul lui Dimitrov avem doi jucători U21(Ştefan Vlădoiu şi Florin Borţa – n.r.). Revenim la această regulă cu doi titulari. Undeva trebuie să-i introducem, asta este situaţia“, a declarat președintele clubului, Sorin Cîrţu, pentru prosport.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS