3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Spania și-a adjudecat trofeul Campionatului European Under 21

Fotbal / Spania și-a adjudecat trofeul Campionatului European Under 21

Reprezentativa de tineret a Spaniei este noua campioană a Europei. Ibericii s-au impus, scor 2-1, în finala Campionatului European Under 21, susținută duminică seară, pe „Dacia Arena“ din Udine, în fața selecționatei Germaniei. Spaniolii și-au luat astfel revanșa în fața nemților, care i-au învins în ultimul act al turneului din 2017.

„La Rojita“ a început în forță meciul și a deschis scorul prin Fabian Ruiz, care a șutat puternic de la 18 metri, poziție centrală, mingea intrând în poartă pe lângă bara din stânga (‘8, 1-0).

Ibericii și-au majorat avantajul în partea secundă, când Ceballos a șutat puternic din afara careului, portarul a respins în față, iar Olmo a urmărit faza și a marcat cu o „scăriță“ de la 3 metri (’69, 2-0).

Nemții au început să tragă speranțe spre final, când un șut al lui Amiri a fost deviat de Vallejo și a intrat în plasă (’88, 2-1). În ciuda eforturilor depuse de germani tabela a rămas nemodificată.

SPANIA: Sivera – Aguirregabiria, U. Nunez, Vallejo, Firpo – M. Roca, F. Ruiz (’78, Merino) – Olmo, Ceballos, Fornals (’72, Mayoral) – Oyarzabal (’55, Soler). Selecționer: Luis de la Fuente.

GERMANIA: Nubel – Klostermann, Tah, Baumgattl, Henrichs – Serdar (’61, Neuhaus), Eggestein (’82, Nmecha), Dahoud – Oztunali (’72, Richter), Waldschmidt, Amiri. Selecționer: Stefan Kuntz.

Cartonașe galbene: Vallejo ’33, Nunez ’71, Sivera ’83.

Au arbitrat: Srdjan Jovanovic – Uros Stojkovic, Milan Mihajlovic (Serbia).

„La Rojita“ a egalat Italia la numărul de trofee câștigate la această competiție: cinci. Spaniolii au câștigat turneul în 1986, 1998, 2011, 2013 și 2017. În continuare Anglia, Rusia, Olanda și Germania au câte două trofee, Suedia, Serbia, Franţa și Cehia – câte unul.

Dani Olmo a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei, în timp ce Fabian Ruiz a fost ales jucătorul turneului.

Gian-Luca Waldschmidt a fost golgheterul competiției cu șapte reușite (George Pușcaș, cu patru, a fost al doilea cel mai bun marcator).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS