15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis / Bianca Andreescu, forfait pentru turneul de la Wimbledon

Tenis / Bianca Andreescu, forfait pentru turneul de la Wimbledon

Bianca Andreescu (25 WTA) nu va participa la turneul de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului. Jucătoarea canadiană de origine română este în continuare nerefăcută după accidentarea suferită la umăr, informează Journal de Montreal, citat de Hotnews.

Andreescu a avut parte de o adevărată ascensiune în luna martie a acestui an. După semifinale la Acapulco, Bianca a impresionat la turneele Premier Mandatory, câştigând la Indian Wells şi ajungând până în optimi la Miami, unde a fost forţată să abandoneze din cauza accidentării la umărul drept (în setul al doilea al meciului cu Anett Kontaveit).

După o pauză de câteva luni, Andreescu a revenit la Roland Garros, dar nu a putut duce turneul până la capăt din cauza problemelor de la umăr. S-a retras din competiţie înaintea confruntării cu americanca Sofia Kenin din turul al doilea.

Tot în acest an, jucătoarea canadiană de origine română a disputat finala la Auckland (a fost învinsă de Julia Goerges, scor 2-6, 7-5, 6-1) și a câștigat turneul de la Newport Beach, de categorie „125K Series“ (0-6, 6-4, 6-2 cu Jessica Pegula).

După retragerea de la Roland Garros, Sylvain Bruneau, antrenorul Biancăi Andreescu, declara că speră ca eleva sa să fie refăcută pentru Rogers Cup.

Turneul de la Wimbledon se va disputa între 1 și 14 iulie, în timp ce Rogers Cup de la Toronto va avea loc în perioada 3-11 august 2019. Bianca nu avea multe puncte de apărat la Wimbledon, după ce anul trecut a fost învinsă de Antonia Lottner (Germania) în turul al treilea al calificărilor.

De retragerea Biancăi Andreescu va profita sportiva cehă Kristyna Pliskova (95 WTA), sora Karolinei Pliskova, care a primit un loc pe tabloul principal. De asemenea, ucraineanca Lesia Tsurenko (33 WTA) va fi cap de serie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS