25.6 C
Craiova
miercuri, 10 august, 2022
Știri de ultima orăSportFotbal / Remiză bună pentru toată lumea. România a acces în semifinale

Fotbal / Remiză bună pentru toată lumea. România a acces în semifinale

Naționala de tineret a României a reușit să dea peste cap calculele hârtiei și s-a calificat în semifinalele Campionatului Europen Under 21 de pe primul loc în grupa C. Tricolorii au încheiat la egalitate, scor 0-0, partida susținută luni seară, pe stadionul „Dino Manuzzi“ din Cesena, în compania Franței.

România va întâlni reprezentativa Germaniei în penultimul act al competiției, meciul fiind programat joi, la ora 19.00, la Bologna.

Reprezentativa noastră a obţinut şi biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. România nu a mai participat la Jocurile Olimpice din 1964, când selecţionata noastră ajunge în sferturile de finală. Aceasta va fi a patra participare a României în turneul olimpic de fotbal, după ediţiile din 1924, 1952, 1964.

La rândul său, Franța va da piept cu Spania în semifinale.

România: Radu – Manea, Nedelcearu, Rus, Boboc – Nedelcu, Cicâldău (’53, T. Băluță) – Olaru (’72, Dragomir), I. Hagi, Coman – Pușcaș (’83, Petre). Selecționer: Mirel Rădoi.

Franța: Bernardoni – Amian Adou, Konate, Upamecano, Sarr – Ntcham, Tousart, Guendouzi, Thuram (’84 Del Castillo) – Mateta, Ikone (’85, Reine Adelaide). Selecționer: Sylvain Ripoll.

Cartonașe galbene: Rus ’14, Manea ’52, Nedelcu ’69  / Thuram ’58.

Au arbitrat: Georgi Kabakov – Martin Margaritov, Divan Valkov.

În celălalt meci al grupei C, unul de palmares, Croația și Anglia au remizat, scor 3-3, ambele părăsind turneul final.

Clasament grupa C:

1.România U2132108:37
2.Franţa U2132103:17
3.Anglia U2130126:91
4.Croaţia U2130124:81

Clasament echipe clasate pe locul 2:

1.Franţa U2132103:17
2.Italia U2132016:36
3.Danemarca U2132016:46

Rădoi: Trebuie să continuăm povestea asta frumoasă

Selecţionerul naţionalei de tineret, Mirel Rădoi, a declarat că această „poveste frumoasă“ trebuie să continue.

„Istoria continuă, povestea continuă şi indiferent de adversar trebuie să continuăm povestea asta frumoasă. Felicit jucătorii, felicit suporterii, chiar dacă această performanţă este puţin umbrită de doi dintre suporteri care au lovit-o pe soţia lui Cristi Manea. Suntem fericiţi să am terminat pe primul loc. Am meritat acest punct. Francezii nu ne-au surprins absolut deloc din punct de vedere tactic. După ce ne vom bucura câteva ore începem să lucrăm la partea de recuperare“, a declarant Mirel Rădoi, la TVR.

Ionuț Radu: Am reușit ceva incredibil

Căpitanul tricolorilor mici a fost foarte entuziasmat la finalul întâlnirii cu Franța.

„Le mulţumesc tuturor românilor care au ne-au susţinut astăzi la stadion şi tuturor românilor care ne-au susţinut din ţară. Am primit mesajele tuturor. Nu sunt cuvinte să descriu acest sentiment, după calificarea în semifinale. Am spus după meciul cu Ţara Galilor că venim aici să ne jucăm şansele şi să ajungem cât mai sus posibil şi a fost foarte bine, suntem un grup excepţional. Sunt extrem de fericit. Nu m-am îndoit niciun moment că putem să ne calificăm, am venit încrezători în forţele noastre, în forţa grupului pe care îl avem şi s-a văzut şi în teren că nimeni nu s-a dat bătut până la sfârşit. Am reuşit ceva incredibil, ceva istoric. Nu ne dădea nimeni nicio şansă, dar am tăcut din gură şi am spus doar că va vorbi echipa noastră. Sunt fericit că le-am arătat tuturor din întreaga lume că echipa României are o inimă super-mare“, a declarat Ionuț Radu.

„Vreau să aveţi încredere maximă în noi pentru că sunt sută la sută convins că nu o să vă dezamăgim. Să fiţi toţi cu noi şi să ne trimiteţi toate gândurile voastre pozitive, toată dorinţa pe care o aveţi şi să vedeţi că România va ajunge în topul lumii, foarte curând“, a mai spus portarul României U21.

George Pușcaș: Ne-au rămas două meciuri şi dacă o să joc într-un picior, o să dau totul

Atacantul George Puşcaş a declarat că echipa naţională de tineret nu se mulţumeşte doar cu calificarea în semifinalele Campioantului European.

„Ne-au rămas două meciuri şi dacă o să joc într-un picior, o să dau totul şi o să mă recuperez în trei zile, sută la sută. Acest drum nu se va opri aici niciodată, la cât entuziasm am văzut şi la câtă bucurie. Câtă muncă a fost în grupul ăsta, nu se va opri aici cu siguranţă. Nu m-am îndoit în niciun moment, pentru că ştiam că din primul meci, din primele minute am avut entuziasmul potrivit, am abordat meciurile aşa cum a fost nevoie şi am simţit că grupul ăsta va ajunge în semifinale. Noi am jucat să dăm gol, aşa cum ne-a spus Mister, dar până la urmă suntem fericiţi de rezultat, obiectivul nostru era de a ajunge în semifinale şi s-a ajuns prin joc, printr-un punct, un obiectiv mare pentru România. Mă simt obosit, toată echipa se simte obosită, dar avem timp până joi să ne recuperăm cât mai bine. Dacă am ieşit dintr-o astfel de grupă nu ar trebui să ne mai gândim la adversar şi să jucăm la fel cum am făcut-o până acum“, a declarant Pușcaș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS