11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Remiză în primul amical din Austria pentru „U“ Craiova

Fotbal / Remiză în primul amical din Austria pentru „U“ Craiova

Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, scor 1-1, partida de verificare susținută sâmbătă seară, pe „Silberstadt Arena“ – Schwaz, în compania formației FK Orenburg. Acesta a fost primul amical al verii, susținut de alb-albaștri în cadrul stagiului de pregătire de pe pământ austriac.

Gruparea din Bănie a deschis scorul prin portughezul Carlos Fortes (’34), iar adversarii au replicat spre final prin Malyarov (’82).

Antrenorul Corneliu Papură a început meciul cu următorul unsprezece: Pigliacelli – Martic, Acka, Kelic, Bancu – Constantin, Mateiu, Bîrzan – Bărbuț, Fortes, Mihăilă.

În repriza secundă a apelat la următorii:Pigliacelli (’60, L. Popescu) – Vlădoiu, Hreniuc, Tiago, Briceag – I. Popescu, Șerban – Borța, Constantin (’60, Bîrzan), Baiaram – M. Roman.

FK Orenburg: Rudenko – Sivakov, Despotovic, Chukanov, Malykx, Alves, Poluboyarinov, Shakov, Kozlov, Ayupov. Rezerve: Dovbnia – Asatiani, Sutormin, Afonin, Kulishev, Polotov, Ridlovski, Malyarov, Galadzhan. Antrenor: Fedotov Vladimir.

Următoarea adversară a Universității Craiova este Qarabağ FK , campioana Azerbaidjanului. Meciul se va desfășura marți, 25 iunie 2019, ora și locul amicalului urmând să fie comunicate ulterior.

Carlos Fortes: Cred că anul acesta va fi al meu

Atacantul Carlos Fortes a reușit primul gol în tricoul Universității Craiova și este convins că va continua să puncteze constant.

„A fost un meci foarte bun. Acum nu ne interesează rezultatul, dar am făcut o primă repriză foarte bună. Toată lumea a jucat bine și asta e important, facem ce ne-a zis Mister și în jocurile oficiale va fi bine. Mă bucur că am marcat, pentru că în sezonul trecut nu am făcut-o, norocul nu a fost cu mine și cred că anul acesta va fi al meu. E un stagiu foarte bun, greu, cu alergări, lucrăm și tactic și până acum e foarte bine“, a spus lusitanul.

Întrebat despre viitorul amical, portughezul a spus că se așteaptă la un meci mult mai dificil, deoarece Qarabag, campioana Azerbaidjanului, este o echipă mult mai bună decât Orenburg.

„Cred că va fi un meci un pic mai greu decât cel de astăzi, pentru că știu că Qarabag a jucat anul trecut în Liga Europa contra lui Sporting Lisabona și am văzut că e o echipă bună. Va fi mai greu acest meci, dar noi avem o echipă foarte bună și putem câștiga“, a încheiat Carlos Fortes.

Papură, mulțumit după prima săptămână de cantonament

La rândul său, antrenorul Științei, Corneliu Papură, s-a arătat mulțumit de tot ce s-a întâmplat în aceste zile de cantonament și a punctat că nu l-a interesat rezultatul din amical.

„În primul rând este un meci de pregătire. Spre exemplu ieri am făcut două antrenamente și încercăm să ne punem la punct fizic, tehnic, tactic, nu ne interesează prea mult rezultatul. Sper ca la fiecare meci să căpătăm încredere și să creștem din punct de vedere fizic, iar în momentul în care vom începe jocurile oficiale să fim la cei mai buni parametri. Ăsta este obiectivul nostru din acest cantonament“, a spus tehnicianul craiovean, explicând și diferența de joc între cele două reprize: „Este o diferență de experiență. În repriza a doua am jucat cu foarte mulți tineri, dar s-au descurcat destul de bine și eu cred că avem jucători destul de talentați. Păcat că nu au reușit să înscrie“.

Papură s-a arătat bucuros de reușita lui Fortes și a menționat că toată lumea trage tare și își dorește să facă un sezon foarte bun: „Este normal ca atacanții să înscrie a mai avut o ocazie din lovitură liberă…Să sperăm că ambii atacanți vor reuși cât mai multe goluri. Băieții sunt conectați la ceea ce facem. Este o perioadă mai dificilă, este normal, se pregătesc serios și sperăm din tot sufletul să facem un sezon foarte bun“.

A revenit Vătăjelu

Suporterii Universității Craiova au primit o veste cât se poate de bună sâmbătă, din Austria. În cantonamentul alb-albaștrii a venit și fostul căpitan Bogdan Vătăjelu (26 de ani), a evoluat la Craiova în perioada 2014-2017, în care a strâns aproape 100 de meciuri şi 8 goluri în Liga I.

Plecat în 2017 de la Craiova, pentru 1.4 milioane de euro, acesta a jucat în ultima oară la Jablonec, unde fusese împrumutat de Sparta Praga. Chiar dacă cehii au vrut să îl cumpere definitiv, acesta a ales să revină în Liga I, pentru a fi alături de familie și de gruparea din Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS