8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Avem echipă! Tricolorii mici au făcut un meci mare cu Anglia

Fotbal / Avem echipă! Tricolorii mici au făcut un meci mare cu Anglia

Naționala de tineret a României este la un pas de semifinalele Campionatului European Under 21, după ce s-a impus cu 4-2, la capătul unui meci superb, nebun, contra Angliei, în etapa a 2-a din grupa C.

Echipa noastră a început cu încredere meciul și a avut un prim sfert de oră foarte bun, cu trei ocazii mari. Ianis Hagi l-a pus în dificultate pe portarul advers cu un șut de la 20 de metri, apoi Ivan a reluat bine de la 5 metri lateral dreapta în blocajul lui Henderson (’5) și tot el a nimerit bara de la 12 metri (’7).

Tricolorii au scuturat până la urmă plasa englezilor în minutul 33, când Denis Man a pus latul de la 3 metri la o pasă a lui George Pușcaș, dar de la margine s-a indicat corect poziție de offside la Pușcaș.

Ușor-ușor britanicii au început să se apropie periculos, dar nu i-au pus prea multe probleme lui Radu decât la ultima fază, când Mount l-a întins cu un șut de la 22 de metri (’45).

La cabine s-a intrat cu 0-0.

Radu a făcut „minuni“ în poartă

La reluare, Pașcanu a salvat o minge de pe linia porții (’47), apoi Ianis Hagi a încercat colțul scurt de la la 7 metri lateral stânga (’48).

Britanicii au fost la un pas de gol în minutul 59, când nou intratul Foden a șutat puternic lângă bară, dar Radu a respins cu greu. Portarul nostru a fost salvator două minute mai târziu, la un șut cu efect al lui Madison, iar englezii au început să preseze tot mai mult.

România a modificat tabela în minutul 76, când Pușcaș a transformat „finuț“ o lovitură de la 11 metri, obținută de Florinel Coman (’76, 1-0).

Anglia a restabilit egalitatea prin Gray, care a șutat cu interiorul, cu efect, de pe stânga, lângă bara din dreapta, plonjonul lui Radu fiind inutil (’80, 1-1).

Ianis și Coman au făcut un final de vis

Radu a fost salvator în minutul 83, la o lovitură de cap a lui Mount, dar, pe un contraatac, Ianis Hagi a făcut 2-1, cu un șut plasat la colțul din stânga (’85, 2-1).

Bucuria și avantajul nu au durat decât două minute, pentru că Abraham a scăpat din marcajul lui Pașcanu și a șutat de lângă Nedelcearu de la 6 metri (’87, 2-2).

Nebunia a continuat, din fericire favorabil pentru noi. Florinel Coman a reușit să marcheze golul trei cu un șut de la 25 de metri, mingea fiind scăpată de portarul Henderson (’89, 3-2).

În minutul 92, Abraham a nimerit transversal cu o lovitură de cap de la 10 metri, dar cei care au marcat au fost tot băieții lui Mirel Rădoi. Florinel Coman a preluat pe piept o pasă venită din dreapta și a șutat din „drob“, de la 20 de metri, sub bară (’90+4, 4-2).

Fluierul de final a declanșat fiesta în tribunele stadionului din Cesena, dar și în țară, România fiind la un pas de semifinalele Campionatului European Under 21.

România: Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan – T. Băluță, Cicâldău – Man (’74, V. Dragomir), I. Hagi (’87, Nedelcu), Ivan (’63, Coman) – Pușcaș. Selecționer: Mirel Rădoi.

Anglia: Henderson – Dasilva (’77, Abraham), Clarke-Salter, Kenny, Tomori – Dowel, Barnes (’46, Sessegnon; 57, Foden), Gray – Mount, Calvert-Lewin, Maddison. Selecționer: Aidy Boothroyd.

Cartonașe galbene: T. Băluță ’47, Pușcaș ’77, Coman ’90+4 / Tomori ’90+4.

Au arbitrat: Andreas Ekberg – Mehmet Culum, Stefan Hallberg; Orel Grinfeld.

Celălalt meci al grupei, Franța – Croația, disputat pe „San Marino Stadium“ din Serravalle, s-a încheiat cu victoria formației din Hexagon, cu 1-0 (Dembele ’8).

Clasament:

1.România U2122008:36
2.Franţa U2122003:16
3.Anglia U2120023:60
4.Croaţia U2120021:50

Ultima etapă a grupei C (24 iunie): Anglia va juca împotriva Croației, iar România va întâlni Franța, ambele meciuri fiind programate de la ora 22.00.

Declarații după meci:

Florinel Coman, mijlocaș România U21:

„A fost un meci foarte greu. Din fericire, am reușit să câștigăm. A fost un meci cu o intensitate foarte mare, dar ne bucurăm că am reușit să ieșim cu capul sus, cu cele trei puncte. Simțeam că suntem împinși de la spate de public, ați văzut și pe tabelă cum s-a terminat, în ultimele două minute am reușit să marcăm două goluri. N-am trăit niciodată așa ceva. Rezultatul este cel mai important. Am muncit cu toții în această campanie și cred că venit timpul să fim răsplătiți. Ne gândim la meciul cu Franța, mai avem un meci. În seara asta a fost o seară fantastică pentru noi, așa că trebuie să ne bucurăm, dar de mâine trebuie să ne gândim la meciul cu Franța“.

George Pușcaș, atacant România U21:

„Am rămas fără voce, prea multe emoţii trăite, nu mă gândeam niciodată că o să marcăm patru goluri, s-au văzut emoțiile jucătorilor, românilor, s-a descoperit o nouă generație de fier. Alergasem atât de mult și am zis că dăm totul cât mai puterm, din adrenalina pe care o mai aveam nimnei n-a vrut să iasă cu capul plecat din teren“.

Ianis Hagi, mijlocaș România U21:

„Gândul nostru a fost să câştigăm meciul, ştiam că la începutul meciului am intrat pe teren cu avantaj, un egal îi scotea pe ei din calcule, dar ne făcea şi nouă viaţa mai grea cu Franţa, trebuia să câştigăm. Când vezi pe teren că poţi, vezi că ai speranţe, vezi că se poate câştiga meciul, mergi până la capăt, încerci să marchezi acel gol în plus şi să termini tu învingător. (n.r. – întrebat dacă jucătorii mai pot şi cu Franţa). Au trecut doar două meciuri, mai avem destule aici“.

Mirel Rădoi, selecționer România U21:

„Mă bucur că băieţii au înţeles foarte rapid ce trebuie făcut. Eu mă simt obosit, mă gândesc cum se simt băieţii. În momentele grele, mai ales după a doua egalare, suporterii au început să ţipe de parcă erau România. E cea mai bucurosă seară din cariera mea. Jucătorii simt această emulaţie şi această energie pozitivă. Poate de asta şi trec peste momentele dificile. Cu toţii ne vom bucura în această seară de parcă am câştigat o finală. Mâine vom începe să pregătim meciul cu Franţa. E o victorie istorică, trebuie să sărbătorim. Nu putem trece peste ea. N-am avut forţa să le mai vorbesc în vestiar, sunt încă în stare de şoc, nu-mi găsesc cuvintele“.

Cosmin Contra, selecționer România:

„Se pare că totul ne este favorabil şi inspiraţia jucătorilor este extraordinară, inspiraţia antrenorului, cum pregăteşte meciul… Am reuşit şi mă bucur enorm pentru băieţi pentru că sunt zi de zi alături de ei. Sunt foarte fericit pentru ei. Sunt sigur că băieţii vor fi inteligenţi la meciul cu Franţa şi un rezultat de egalitate ne-ar califica. Trebuie să ne bucurăm de această victorie, este o victorie mare. Avem şanse mari să ne calificăm şi de pe locul doi şi să mergem la Olimpiadă. Ar fi prima generaţie după foarte mult timp. Ar fi încununarea muncii pe care a depus-o în primul rând Daniel Isăilă şi dusă la bun sfârşit şi poate îmbunătăţită de Mirel Rădoi. Este o generaţie bună care pe viitor va fi echipa naţională mare, ei vor duce greul echipei naţionale în următorii ani. Dacă vor avea acelaşi entuziasm, acelaşi spirit de sacrificiu, pe viitor putem să ne gândim că vom avea din nou rezultate extraordinare la echipa naţională“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS