Alb-albaştrii vor întâlni o echipă din Azerbaidjan
Alb-albaştrii vor întâlni o echipă din Azerbaidjan

În această după amiază, la sediul UEFA, de la Nyon, a avut loc tragerea la sorţi a turului I preliminar al Ligii Europa. În această fază a competiției vor evolua două echipe din România: Universitatea Craiova şi FCSB.

Conform sorţilor, Universitatea Craiova va întâlni pe FK Sabail (Azerbaidjan). Meciul tur este programat în deplasare, pe 11 iulie, iar returul în Bănie, pe 18 iulie.

FK Sabail a fost fondată în urmă cu trei ani și evoluează în prima ligă din Azerbaidjan din 2017. Echipa nu are niciun trofeu în palmares. Adversara alb-albaştrilor are un lot în valoare de 7,7 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com. În sezonul trecut, FK Sabail a terminat pe locul 3, cu 41 de puncte în 28 de meciuri: 12 victorii, 5 remize, 11 înfrângeri (golaveraj: 34-37). Antrenorul formației este Aftandil Hadzhiyev (37 de ani).
FK Sabail își desfășoară meciurile de pe teren propriu pe „ASCO Arena“ din Baku. Stadionul are o capacitate de 5.000 de locuri.

La rândul său, vicecampioana FCSB o va întâlni pe Milsami Orhei (Moldova), prima întâlnire fiind în România.

Milsami Orhei a fost înființată în anul 2005 și are în palmares patru trofee: un titlu de campioană (2015), două Cupe (2012, 2018) și o Supercupă a Moldovei (2012). Potrivit transfermarkt.com, gruparea moldavă are un lot în valoare totală de 3,5 milioane de euro. Milsami Orhei își dispută meciurile de pe teren propriu pe Complexul Sportiv Raional Orhei (2.539 locuri). Antrenorul echipei este Veaceslav Rusnac (43 de ani).
În acest moment, Milsami se află în plin sezon și ocupă locul 3, cu 23 de puncte în 13 meciuri: 6 victorii, 5 remize, două înfrângeri (golaveraj: 17-9).