16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Exclusiv – Alin Staicu: Am reușit să ne îndeplinim un vis!

Fotbal / Exclusiv – Alin Staicu: Am reușit să ne îndeplinim un vis!

Juniorii sub 13 ani ai CSS Craiova au câștigat turneul zonal, seria 7, al Campionatului Național, desfășurat la Timișoara la sfârșitul săptămânii trecute. Elevii lui Alin Staicu și-au asigurat locul la turneul semifinal, după ce au câștigat cu 2-1 finala susținută în compania bănățenilor de la ACS Poli Timișoara, grație reușitelor lui Florin Gașpar și Vicenzo Foresti. Craiovenii au înregistrat în faza grupelor două victorii, 2-1 cu CS Viitorul Oradea (goluri Iacob și Rădulescu) și 1-0 cu CS Hunedoara (gol Iacob).

CSS Craiova a acces astfel în primele opt echipe ale țării, în lupta pentru trofeu rămânând și echipele Luceafarul Cluj, LPS Tg. Jiu, Prosport Academy București, CSA Steaua București, Corona Brașov, Academia „Gică Hagi“. De menționat că ultima formație se va afla miercuri, întrucât jocurile zonei 1 se dispută în intervalul 10-12 iunie.

Turneul semifinal se dispută în intervalul 16-19 iunie, iar finala Campionatului Național U13 pe 23 iunie.

„Au luptat până la epuizare“

Antrenorul și totodată directorul CSS Craiova, Alin Staicu, este foarte bucuros pentru reușita elevilor săi și speră să facă o figură frumoasă și la turneul semifinal.

„A fost un turneu foarte echilibrat la Timișoara, cu echipe bune, de aceea ne bucurăm foarte mult că am reușit să ne impunem. Am fost echipa mai în formă, mai valoroasă, cu o atitudine foarte bună din partea copiilor. Au jucat un fotbal plăcut, au luptat până la epuizare în anumite momente și îi felicit. Am reușit să ne îndeplinim un vis și să facem un pas mare înainte. Nu știm încă unde se vor ține meciurile turneului semifinal, pe 12 aflăm, că atunci este programată ședința tehnică. Noi, majoritatea antrenorilor, am vorbit și am decis să facem o hârtie către FRF să jucăm la Buftea sau Mogoșoaia, pentru că acolo sunt cele mai bune condiții. Odată ajunși la turneul semifinal, sperăm să facem jocuri bune și să ne ducem cât mai sus. Nu știu dacă ne vom califica în finală, dar e clar că ne dorim asta. Jocurile vor fi foarte grele, pentru că echipele sunt echilibrate, deci este posibil orice“, a declarat Alin Staicu, pentru GdS.

Lotul echipei CSS Craiova U13 îi cuprinde pe următorii: Alexandru Maxim, Albert Borgete – Raul Oane, Rareș Popa, Andrei Bănuț, Ahmed Salaheldin, Florin Gașpar, Liviu Iacob, Adrian Uliu, Vicenzo Foresti, Patrik Rădulescu, Mario Bacliu, Robert Oprea, Eduard Vlad, Darius Anuța.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS