9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Cu Ianis și Keșeru nu ne-au făcut nordicii felul

Fotbal / Cu Ianis și Keșeru nu ne-au făcut nordicii felul

Naționala României a reușit o remiză vineri seară, scor 2-2, la Oslo, în fața Norvegiei, în etapa a 3-a din grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2020. A fost un meci început bine, continuat prost și finalizat cu un punct norocos, ce menține speranța vie.

Gazdele au deschis scorul cu largul concurs al lui Paul Anton, care a greșit inadmisibil în marginea careului mare. Odegaard a profitat și a șutat, mingea a fost deviată de Dragoș Grigore, fentându-l pe Tătărușanu, apoi a ajuns la Elyounoussi, care a îndeplinit o simplă formalitate (’56, 1-0).

Nordicii au „mușcat“ a doua oară pe un contraatac. Joshua King i-a trecut mingea printre picioare lui Dragoș Grigore și i-a pasat lui Odegaard, iar fotbalistul lui Real Madrid nu l-a iertat pe Tătărușanu (’70, 2-0).

România a „înviat“ efectiv spre final, asta grație înlocuirilor făcute de „Guriță“ după pauză. Selecționerului i se pot reproșa în schimb prezențele în primul 11 ale lui Toșca, Anton, Deac și chiar Grozav, care tocmai a preluat numărul 10.

Tricolorii au redus din diferență la un atac inițiat de Ianis Hagi, Dragoș Grigore recentrat în fața porții, iar Claudiu Keșeru a reluat cu capul imparabil (’77, 2-1).

Cu toate că România presa, meciul părea pecetluit, dar Claudiu Keșeru a fost atent și a marcat după un șut deviat al lui Maxim, aducând un punct mare în economia calificării (’90+2, 2-2).

Norvegia: Grytebust – Elabdellaoui, Nordtveit, Ajer, Aleesami – Odegaard, Selnæs, Berge, Henriksen – King, T. Elyounoussi (’84, Kamara). Selecționer: Lars Lagerback.

România: Tătărușanu – Chipciu, Săpunaru, Grigore, Toșca – Anton, Stanciu (’71, Maxim) – Deac, Keșeru, Grozav (’60, I. Hagi) – Pușcaș (’60, Țucudean). Selecționer: Cosmin Contra.

Cartonașe galbene: Berge ’22 / Anton ’17, Grigore ’80.

Au arbitrat: Sergei Karasev – Anton Averianov, Aleksei Lunev; Vitali Meshkov (toți din Rusia).

Rezultatele înregistrate vineri în Grupa F: Norvegia – România 2-2 (Elyounoussi ’56, Odegaard ’70 / Keșeru ’77, ’90+2), Insulele Feroe – Spania 1-4 (Olsen ’30 / Ramos ‘6, Navas ’19, Gestsson ’34 autogol, Gaya ’71), Suedia- Malta 3-0 (Quaison ‘2, Claesson ’50, Isak ’81).


Clasamentul Grupei F:

1.Spania33008:29
2.Suedia32108:47
3.România31117:54
4.Malta31022:63
5.Norvegia30216:72
6.Insulele Feroe30033:100

*La EURO 2020 se califică direct primele două clasate în fiecare grupă preliminară.

Au rămas de disputat în Grupa F:

Etapa a 4-a: 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia, Malta – România, Spania – Suedia (ora 21:45).

Etapa a 5-a: 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia, Norvegia – Malta, România – Spania (ora 21:45).

Etapa a 6-a: 8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45).

Etapa a 7-a: 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45).

Etapa a 8-a: 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45).

Etapa a 9-a: 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45).

Etapa a 10-a: 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)


Declarații de la finalul partidei (Pro TV):


Cosmin Contra, selecționer România:

„Este un egal norocos din punctul meu de vedere. Felul în care am jucat, cel puţin până la 2-0, e un egal norocos… Pe de altă parte, acest spirit de a nu se da bătuţi niciodată există în rândul echipei naţionale. Dar continuăm să facem greşeli care ne costă puncte, ne costă o califcare dacă nu înţelegem şi nu punem în aplicare ce facem la antrenamente şi greşim în continuare ca în curtea şcolii vom avea mult de suferit şi pe viitor. Felicit jucătorii pentru efortul pe care l-au depus, nu e uşor să joci împotriva unei echipe ca Norvegia, am ştiut că este o echipă foarte periculoasă din toate punctele de vedere, o echipă puternică, cu jucători dezechilibranţi, care pe contraatac ne-au pus mari probleme.
Nu am ştiut să citim multe din fazele pe care ei le-au creat la poarta noastră. Primul gol vine dintr-o greşelă în lanţ a tuturor. Al doilea gol vine la fel, suntem cu omul şi trece prea uşor de noi. Sunt goluri care puteau fi evitate, dar după 2-0 am schimbat un pic tactica, un 4-3-1-2, un romb cu Ianis în spatele vârfurilor. Ianis a intrat foarte bine, Maxim a intrat foarte bine, Ţucudean a intrat foarte bine, am schimbat un pic după 2-0 jocul echipei noastre şi am reuşit să marcăm de două ori. Chiar dacă este un egal norocos, este un egal care poate să ne califice. Sunt şanse, important este să ne refacem şi să câştigăm, luni, în Malta. Suedia are un meci în Spania, pe Bernabeu şi noi putem egala Suedia la puncte şi e clar că de acum înainte depindem de noi“.

Claudiu Keșeru, atacant România:

„O senzaţie de nedescris. Nu-mi venea să cred, erau atâtea gânduri în mintea mea… Merită orice efort posibil senzaţia de după egalare. E puţin frustrant, nu mi s-a părut că eram inferiori încât să pierdem 2-0. E bine că am arătat încă o dată cât caracter are acest lot condus de acest antrenor care inspiră. În viaţă există o balanţă, n-a fost să intre cu Suedia, s-a întâmplat astăzi. Am refuzat să plecăm învinşi de aici. Am dat dovadă de mult abnegaţie, de mult curaj, nonşalanţă la un moment dat. A fost o prestaţie solidă, după aceea am luat golurile, însă apoi a fost o reacţie incredibilă a întregului lot“.

Gicu Grozav, mijlocaș România:

„Am dat dovadă de spirit de echipă, am revenit de la 0-2, a fost un meci de luptă şi ne bucurăm că am putut scoate un punct aici. E o onoare să fiu mereu aici şi sper să mă regăsesc în lot şi data viitoare. Ne bucurăm pentru Claudiu Keşeru, dar toată lumea trebuie felicitată, am luptat şi am muncit. Uneori îţi iese jocul, alteori mai puţin, dar important este că am reuşit să egalăm. Şi în Malta va fi greu, dar trebuie să fim concentraţi, apţi şi să luăm cele trei puncte“.

Nicușor Stanciu, mijlocaș România:

„Ştiam ce ne aşteaptă, că sunt mult mai puternici fizic decât noi, din păcate ne-am văzut iarăşi conduşi la fel ca în Suedia, dar până la urmă mă bucur că ne-am revenit aşa de bine. Cred că Norvegia este scoasă din lupta pentru calificare. Am crezut până la capăt. Ne bucurăm că ne-a ieşit şi am egalat în ultimul minut. Cred că avem şanse de calificare. Mai sunt meciuri de disputat, iar şanse sunt. Am speranţe mari că vom reuşi să ne calificăm la Euro“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS