12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / „U“ Craiova a câștigat bronzul la Liga Elitelor U19

Fotbal / „U“ Craiova a câștigat bronzul la Liga Elitelor U19

Echipa de juniori sub 19 ani a Universității Craiova a reușit să-și adjudece medalia de bronz la Liga Elitelor. Puștii antrenați de Ionuț Stancu și Bogdan Vrăjitoarea s-au impus sâmbătă, la Buftea, cu 4-3, în fața formației similare a Universității Cluj, în finala mică a competiției.

Din tabăra „leilor“ au marcat: Andrei Dobre (2), Luis Nițu, Angel Ciutică.

Universitatea Craiova U19: Alex Manea – Cosmin Dobre, Francescu Pascu, Ionuț Popescu, Alex Sîrbu – Angel Ciutică, Marian Danciu – Luis Nițu, Ionuț Puțaru, Andrei Dobre – Ionuț Mitran. Au mai intrat: Dragoș Popa, Alex Cercel, Tudor Negre, Denis Guță.

În paralel cu meciul „U“ Craiova – „U“ Cluj, la Mogoșoaia, s-a disputat finala mare a Ligii Elitelor U19. Câștig de cauză a avut FC Viitorul, care s-a impus cu 3-1 în fața lui Dinamo București.

Antrenorii sunt bucuroși, dar o spun cu jumătate de gură

Cei doi antrenori ai Universității Craiova U19, Ionuț Stancu – principal și Bogdan Vrăjitoarea – secund, s-au arătat bucuroși de izbânda din finala mica. Există însă și regretul că echipa nu a jucat finala mare, dar bronzul câștigat mai îndulcește situația.

„E o medalie de bronz, dar speram la mai mult. E bine și așa, dar cred că va fi doar un început pentru mine și băieți. Am învățat din greșeli și ne-am călit. Au avut ei 1-0, apoi am revenit și am făcut 4-1, iar de prin minutul 70, ca de obicei la noi, pe final de joc, au apărut niște probleme și nu știu care sunt motivele. Până la urmă am reușit să câștigăm și suntem bucuroși, dar, repet, cred că ar fi trebuit să jucăm finala mare, nu pe cea mică. Nu regret nimic din perioada asta petrecută la Craiova, dimpotrivă am învățat multe lucruri alături de acești copii foarte talentați. Sunt sigur că vor avea un viitor frumos, sper să-i văd destul de curând la echipa mare“, a declarat Ionuț Stancu, pentru GdS.

„A fost un meci frumos, deschis. Băieții merită felicitați pentru felul cum l-au abordat. Este un rezultat normal ținând cont că am fost în serie cu U Cluj, am făcut egal la ei, 1-1, și am câștigat la Craiova cu 4-2. E bine că am obținut victoria, este ultimul meci al anului competițional și acum pentru fiecare dintre ei urmează o nouă etapă. Putem spune că s-au revanșat pentru ce s-a întâmplat în semifinale, cu Viitorul. A fost o înfrângere drastică la Hagi, dar diferența aia arătată de tabelă și nu a fost și cea de pe teren, dovadă că în retur ne-am impus“, a comentat Bogdan Vrăjitoarea, pentru GdS.

Stăvaru: A fost un meci la discreția noastră

Rezultatul a fost pe placul conducătorilor craioveni. Dragoș Stăvaru, managerul Centrului de Copii și Juniori al Universității Craiova, a susținut și el ideea antrenorilor, aceea că trebuia să fi susținut finala mare.

„A fost un meci la discreția noastră. Am condus cu 4-1, asta după ce ei au deschis scorul din penalti. Am egalat și ne-am apropiat victoria destul de devreme, așa că a apărut și o ușoară relaxare a băieților noștri pe final. În ultimele 10 minute s-a jucat pe contre, cu ocazii la ambele porți, dar ne-am descurcat și am reușit să obținem victoria. Rezultatul mă mulțumește, dar îmi pare rău că nu am fost în partea cealaltă, la Mogoșoaia (unde s-a jucat finala mare – n.r.). Cu mai multă atenție la meciul din turul semifinalelor, de la Constanța, puteam să jucăm finala mare acum. Pentru băieți urmează vacanța acum și ne vom relua pregătirile undeva la începutul lunii iulie“, a declarat managerul Centrului de Copii și Juniori al Universității Craiova, Dragoș Stăvaru, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS