10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRadu Vitan, mulţumit de realizările CSJ Craiova U17

Radu Vitan, mulţumit de realizările CSJ Craiova U17

Antrenorul formaţiei de juniori sub 17 ani a CSJ Ştiinţa U Craiova, Radu Vitan (foto dreapta), a tras linie asupra anului competiţional încheiat. Echipa sa a participat în premieră la Liga Elitelor şi a făcut-o foarte bine, terminând pe locul patru, înaintea unor centre puternice, precum CFR Cluj, LPS Bihorul Oradea, Interstar Sibiu, Ardealul Cluj şi UTA Arad, motiv pentru care s-a declarat mulţumit.

„Obiectivul nostru a fost să terminăm campionatul în primele cinci clasate, lucru care s-a şi întâmplat, după ultima etapă regăsindu-ne pe poziţia a patra. A fost un sezon reuşit, chiar dacă a fost o premieră pentru noi participarea la Liga Elitelor. S-a văzut la un moment dat că suntem lipsiţi de experienţă, nu am fost constanţi, dar am jucat de fiecare dată un fotbal frumos. Au fost multe meciuri în care am făcut greşeli individuale şi am fost privaţi de puncte, dar aşa se întâmplă la copii şi în fotbal. Cred că am pierdut cinci meciuri aiurea, în sensul că noi am ratat o sumedenie de ocazii şi s-a întâmplat să luăm un gol şi să nu mai putem să revenim. Unii dintre băieţii mei nu au făcut faţă presiunii la început, s-au cramponat şi de unele decizii ale arbitrilor şi nu au ştiut să reacţioneze şi să se remonteze. Cu fiecare etapă ce a trecut am învăţat câte ceva şi per ansamblu sunt mulţumit de realizările din acest an. Ne putem lăuda şi cu faptul că am fost singura echipă care a învins liderul chiar la el acasă“, a spus Radu Vitan, pentru GdS.

Câţiva juniori vor merge la „U“ Craiova

Tânărul antrenor a menţionat că CSJ Ştiinţa U Craiova a evoluat cu jucători mai mici decât adversarii şi asta a contat, dar că acum s-au călit şi se bucură că au prins încredere în ei, chiar dacă unii vor ajunge în tabăra Centrului de Copii şi Juniori al Universităţii Craiova.

„Suntem pe plus la golaveraj, cu un gol, dar putea fi o diferenţă mult mai mare. Totul s-a datorat primei părţi, când am încasat mai multe goluri decât am marcat. În pauza de iarnă am transferat opt jucători şi în retur am avut şi noi dubluri pe posturi, am avut de unde să aleg, nu am mai suferit atunci când a apărut o suspendare sau o accidentare. Menţionez că noi am avut doar patru-cinci jucători născuţi în 2002 în primul 11, iar restul au fost mai mici cu un an, un aspect care contează, pentru că vorbim despre o altă capacitate de efort şi altă forţă. Cei patru-cinci au reprezentat şi «motorul» nostru, drept dovadă că Universitatea Craiova a înaintat o hârtie oficială că vrea să-i transfere, fiind vorba de Mario Neţoiu, Daniel Croitoru, Gabi Ciuciulete, Bogdan Firu, Alex Mitru. Dacă se concretizează transferul lor, eu rămân cam descoperit, dar nu voi fi supărat, pentru că pentru Universitatea Craiova îi creştem şi sperăm ca într-o zi să-i vedem şi la tv. După acest sezon pot spune că toţi au prins încredere în ei, ceea ce este un mare câştig“, a punctat Radu Vitan.

Întrebat despre nivelul Ligii Elitelor, antrenorul a spus:

„Nu se compară nivelul de la Liga Elitelor cu cel de la Campionatul Naţional. Aici, majoritatea echipelor sunt apropiate valoric, se pune mult accent pe tactică, se aleargă mult şi atunci meciurile sunt mai disputate, jucătorii trebuie să se întrebuinţeze mai mult, pe când la Campionatul Naţional sunt doar trei-patru echipe mai bune. Cu toţii am avut de învăţat după această experienţă de la Liga Elitelor şi sperăm să ne calificăm şi în ediţia viitoare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS