20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSabin Lupu a plecat de la FCU

Sabin Lupu a plecat de la FCU

Mijlocaşul Sabin Lupu a devenit de ieri liber de contract. Fotbalistul de 26 de ani, originar din Filiaşi, a decis împreună cu oficialii grupării FCU Craiova să întrerupă „mariajul“ din pricina salariului considerat mult prea mare în condiţiile în care echipa doljeană a ratat promovarea în Liga a II-a. Sabin, fotbalist crescut şi promovat de Pandurii Târgu Jiu în fotbalul mare, a mai evoluat în trecut la FC Caransebeş, Măgura Cisnădie, Gaz Metan Mediaş, AFC Hermannstadt şi CSO Filiaşi (împrumutat), îşi doreşte enorm să revină măcar la o grupare din Liga a II-a.

Gazeta de Sud: Tocmai ai încheiat un alt capitol în cariera ta. Cum de ai devenit liber de contract?
Sabin Lupu: Astăzi (ieri – n.r.) am reziliat contractul. M-a sunat Adrian Mititelu, am purtat o discuţie legată de contract şi am decis de comun acord să reziliem. Dacă nu ne-am înţeles, nu avea rost să continuăm.

GdS: Cât mai aveai contract şi care este motivul real al despărţirii?
S.L.: Mai aveam doi ani contract. Din sezonul viitor aveam 2.500 de euro pe lună stipulat în contract, ceea ce la Liga a III-a nu accepta nimeni aşa salariu. Contractul a fost făcut aşa în ideea că o să promovăm în Liga a II-a, ceea ce din păcate nu s-a întâmplat. Nu sunt singurul cu care s-a văzut în perioada asta, cu unii s-a înţeles să prelungească, cu alţii nu.

GdS: La tine nu s-a pus problema să nu rămâi, dar ţi s-a cerut modificarea contractului şi implicit reducerea salarială?
S.L.: Da, contractul era prea mare, iar eu am înţeles asta, dar i-am spus că în cazul acesta vreau să reziliem şi asta a fost totul. Peste două sezoane urma să primesc 4.000 pe lună, deci clar trebuia făcut ceva.

GdS: Pentru tine a contat şi faptul că ai fost împrumutat în iarna trecută la Filiaşi?
S.L.: Nu ştiu, poate. Atunci totul a plecat de la Nicolo Napoli, care nu m-a mai vrut la echipă. După dânsul a plecat… Eu puteam să merg la Mioveni sau să mă întorc la Hermannstadt, dar Adrian Mititelu mi-a zis să merg la CSO Filiaşi că este mai bine şi l-am ascultat.

„Nu am nicio treabă cu rivalitatea asta dintre FCU şi CSU“

GdS: Regreţi că ai plecat în 2017 de la Gaz Metan Mediaş, unde jucai des, din Liga I, ţinând cont că ai tot coborât nivelul?
S.L.: Cel mai mare regret al meu este că am plecat de la Mediaş şi am dat Liga I, pe Liga a II-a, mergând la Hermannstadt. Nu am avut pe nimeni care să-mi dea sfaturi bune sau să mă ajute. Am luat decizia de unul singur şi, recunosc, am greşit. Şi la Hermannstadt a fost bine, am promovat din Liga a II-a în Liga I, a fost ceva frumos. Acolo nu am continuat tot din cauza banilor.

GdS: Ce faci acum, te pregăteşti singur, porţi discuţii cu cineva?
S.L.: Da, mă pregătesc singur şi aştept. Am purtat ceva discuţii cu două echipe din Liga a II-a şi una din Liga I, şi mi s-a spus să aştept. Nu vreau să dau nume, pentru că nu este ceva concret în momentul ăsta.

GdS: De rămas la Filiaşi, ţinând cont că eşti acasă, se pune problema?
S.L.: Nu, pentru că nu vreau să mai joc mai jos de Liga a II-a. Consider că am coborât prea mult. Nu m-aş mai întoarce la Liga a III-a sub nicio formă! Am venit la FCU pentru că mi s-a oferit un contract ok, 1.500 de euro pe lună, şi eram lângă casă, iar asta mă încânta.

GdS: Pe perioada împrumutului la CSO Filiaşi, cine ţi-a plătit salariul?
S.L.: O parte Adrian Mititelu, 1.000 de euro, iar diferenţa cei de la Filiaşi.

GdS: Ai accepta să joci inclusiv la Universitatea Craiova, dacă s-ar pune cumva problema?
S.L.: Ar fi ok, aş vrea, pentru că am 26 de ani şi consider că am foarte multe de spus în fotbal. Eu nu am nicio treabă cu rivalitatea asta dintre FCU şi CSU. Vreau doar să joc fotbal. Aş accepta şi un salariu mai mic, numai să ştiu că pot să o iau din nou de la capăt. Ştiu că îmi va fi greu, dar îmi doresc mult să revin la o echipă din Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS