15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Chelsea a câştigat lejer Liga Europa (update)

Fotbal / Chelsea a câştigat lejer Liga Europa (update)

Chelsea a cucerit trofeul Ligii Europa, după ce a învins-o clar pe Arsenal cu scorul de 4-1 (0-0), ieri seară, într-o finală care a opus două echipe londoneze pe Stadionul „Olimpic” din Baku.

Chelsea a câştigat trofeul din nou, după ce şi l-a trecut în palmares prima oară în 2013.

”Albaștrii” s-au impus prin golurile marcate de Olivier Giroud (’49), Pedro Rodriguez (’60), Eden Hazard (’65 – penalti, ’72). Pentru învinși a punctat Alex Iwobi (’69).

Cel mai bun om al meciului a fost belgianul Eden Hazard (foto, la minge), la ultima sa partidă în tricoul echipei Chelsea, cu două goluri şi o pasă decisivă, în timp ce Giroud, fost jucător la Arsenal, a reuşit un gol, a scos un penalti şi a dat o pasă de gol.

De menționat ca Petr Cech, fost portar la Chelsea, s-a aflat la ultimul meci al carierei.

Antrenorul ”tunarilor”, spaniolul Unai Emery, câştigase Europa League de trei ori consecutiv, în perioada 2014-2016, cu Sevilla.

Chelsea a terminat acest sezon al Europa League neînvinsă în 15 meciuri (12 victorii, 3 egaluri).

Cele două echipe londoneze au mai fost adversare o singură dată în cupele europene, în sezonul 2003/04 al Champions League, în sferturile de finală, 1-1 pe „Stamford Bridge” şi 2-1 pe „Highbury” pentru Chelsea. Arsenal nu a câştigat niciodată un meci european cu o altă echipă engleză, în şapte încercări (două egaluri, cinci eşecuri).

Chelsea: Kepa Arrizabalaga – Cesar Azpilicueta, Andreas Christensen, David Luiz, Emerson Palmieri – Ngolo Kante, Jorginho, Mateo Kovacic (’76, Ross Barkley) – Pedro Rodriguez (’71, Willian), Olivier Giroud, Eden Hazard (’89, Davide Zappacosta). Antrenor: Maurizio Sarri.

Arsenal: Petr Cech – Sokratis Papastathopoulos, Laurent Koscielny, Nacho Monreal (’66, Matteo Guendouzi) – Ainsley Maitland-Niles, Lucas Torreira (’66, Alex Iwobi), Granit Xhaka, Sead Kolasinac – Mesut Oezil (’77, Joe Willock) – Alexandre Lacazette, Pierre-Emerick Aubameyang. Antrenor: Unai Emery.

Cartonaşe galbene: Pedro (’56), Christensen (’68).

Au arbitrat: Gianluca Rocchi – Filippo Meli, Lorenzo Manganelli (toţi din Italia).

Sarri nu ştie dacă va continua la Chelsea

Antrenorul lui Chelsea Londra, Maurizio Sarri, a anunţat că şi-ar dori să continue la formaţia londoneză, însă „mingea“ este în terenul lui Roman Abramovic. Tehnicianul italian a câştigat primul trofeu din carieră, la 60 de ani, a încheiat pe locul 3 în Premier League şi a ajuns în finala Cupei Ligii Angliei, iar aceste lucruri îl motivează să continue munca pe care a început-o în urmă cu un sezon.

„Trebuie să vorbesc cu clubul despre viitorul meu. Sezonul abia s-a încheiat, iar eu cred că merit să continui ca manager, dar aceasta este doar opinia mea şi nu este destul. Trebuie să discutăm pentru că trebuie să stabilim ce poate face clubul pentru mine şi ce pot face eu pentru club. Poate o vom face în zilele următoare. Ştiţi foarte bine că iubesc Premier League şi sunt norocos că sunt la Chelsea, una dintre cele mai mari echipe din lume. Sunt fericit şi vreau să ştiu şi ce crede clubul, dacă ne putem îmbunătăţi“, a declarat Sarri, care a înregistrat 40 de victorii, 11 remize şi 12 înfrângeri în primul său sezon la Chelsea.

Emery a recunoscut superioritatea albaştrilor

Tehnicianul lui Arsenal, Unai Emery a pus înfrângerea pe lipsa experienţei, dar este sigur că după acest „episod“ echipa sa va fi mai puternică.

„Ştiam că ne va fi dificil în această finală, ne-am străduit să fie bine, ne-am antrenat foarte bine, dar în momentul de faţă Chelsea este mai bună decât noi şi trebuie să-i felicităm. Am jucat bine în prima repriză, dar pentru Chelsea a fost suficient să marcheze o dată ca să ne demoralizăm, iar ei să ne pedepsească. Trebuie să stăm calmi, să analizăm situaţia. Avem fotbalişti mari, dar unii sunt foarte tineri, iar experienţa şi-a spus cuvântul în acest an. Trebuie să continuăm să creştem valoric, dar pentru asta ar mai fi nevoie de câţiva jucători ca să putem să facem următorul pas. Nu merg pe improvizaţii. Suntem competitivi şi acum, dar nu suficient. Vreau ca toţi fanii noştri să ştie un lucru, că suntem la startul unui lung proces de reconstrucţie. S-a încheiat acest an competiţional şi suntem uşor dezamăgiţi, pentru că am făcut paşi mici“, a spus Unai Emery.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS