14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRoland Garros 2019 - Simona Halep, visul frumos de acum un an, lipsa lui Darren Cahill din lojă și inconstanța de la vârful ierarhiei WTA

Roland Garros 2019 – Simona Halep, visul frumos de acum un an, lipsa lui Darren Cahill din lojă și inconstanța de la vârful ierarhiei WTA

În urmă cu un an de zile, Simona Halep își împlinea visul pe zgura fierbinte de la Paris. Ridica deasupra capului trofeul și punea capăt seriei de trei finale consecutive de Grand Slam pierdute. Orașul Luminilor <arunca> în strălucirea reflectoarelor o nouă campioană, într-o zi călduroasă de 9 iunie. Timpul a zburat, iar acum ediția din 2019 a Roland Garros-ului bate la ușă (26 mai – 9 iunie). Și îi vom deschide pentru că ne așteaptă două săptămâni de tenis de cea mai bună calitate, scrie Hotnews. Acum un an, titlul din materialul de prezentare de pe HotNews.ro. era de genul „Simona și marile speranțe”. Dorința cea mare a prins contur la Paris, iar fotografia Simonei împreună cu trofeul va fi prezentă pe pereții din centrul de presă la fel cum a fost în 2018 cazul Jelenei Ostapenko. A patra oară a fost cu noroc, iar Halep s-a încoronat câștigătoare la Paris.

Nu există o favorită certă în 2019

Ce s-a schimbat într-un an de zile? Circuitul WTA pare mai imprevizibil ca niciodată, iar faptul că în primele 18 turnee din anul în curs au fost 18 câștigătoare diferite spune multe despre ceea ce se întâmplă la vârful ierarhiei. Jucătoare care impresionează la un turneu, părăsesc următoarea competiție în primele tururi. Sigur că există ca întotdeauna lista scurtă cu favorite, însă 2019 ne-a arătat că este un adevărat devorator de capi de serie.
Simona își va începe drumul spre apărarea trofeului de la Roland Garros fără să fi câștigat vreun titlu în acest an. Are 23 de victorii și 7 înfrângeri, iar 2019 a fost, cel puțin până acum, sezonul în care Halep a pus pe primul plan Fed Cup-ul, competiție unde România a fost eliminată în semifinale de Franța (2-3).
Pe zgură, Simona a înregistrat cinci victorii și două înfrângeri în acest sezon. A jucat finala de la Madrid (a fost învinsă de Kiki Bertens) și a părăsit Roma în turul doi (depășită de Marketa Vondrousova).

Arantxa Sanchez Vicario (câștigătoare la Paris în trei rânduri – 1989, 1994 și 1998) nu vede o favorită certă la Roland Garros, dar dacă ar fi până la urmă să aleagă un nume s-ar opri la Simona Halep. De ce? Pentru că este de departea cea mai constantă jucătoare pe zgură din circuitul WTA. Pe lista scurtă a favoritelor, iberica le mai vede (în afară de Halep) pe Naomi Osaka, Serena Williams, Petra Kvitova și Ashleigh Barty.

Justine Henin: „Cred cu tărie că Simona are un avantaj în fața adversarelor“

„Pe tabloul feminin au existat atât de multe campioane în ultimii doi ani. E destul de interesant. Acum abia aștept să o văd pe Simona Halep apărându-și trofeul de la Roland Garros. Cred cu tărie că ea are un avantaj în fața adversarelor. Știe să profite de atributele acestei suprafețe. E puternică din punct de vedere fizic, are toate calitățile.

Va fi totuși dificil. Sunt multe jucătoare tinere care amenință supremația. Printre ele e și Osaka, jucătoarea care a câștigat ultimele două turnee de Grand Slam” – Justine Henin, conform Mykhel.com.
Casele de pariuri variază numele sportivelor care au cea mai mică cotă la câștigarea Roland Garros-ului, însă există și o constantă – Simona Halep este prima. Urmează Serena Williams, Kiki Bertens, Petra Kvitova, Elina Svitolina și Garbine Muguruza.

Posibilul traseu al Simonei Halep la Roland Garros:

Turul I: Alja Tomljanovic (Australia, 47 WTA)
Turul II: Chloe Paquet (223 WTA)/Magda Linette (86 WTA)
Turul III: Daria Gavrilova/Lesia Tsurenko
Optimi: Qiang Wang/Daria Kasatkina
Sferturi: Petra Kvitova
Semifinale: Naomi Osaka

Meciurile româncelor aflate pe tabloul principal:

Simona Halep (3 WTA) vs Ajla Tomljanovic (47 WTA/Australia)
Meciuri directe: 1-0

Mihaela Buzărnescu (30 WTA) vs Ekaterina Alexandrova (60 WTA/Rusia)
Meciuri directe: 1-0

Sorana Cîrstea (93 WTA) vs Petra Kvitova (6 WTA/Cehia)
Meciuri directe: 2-5

Irina Begu (118 WTA) vs Lin Zhu (108 WTA/China)
Meciuri directe: 0-0

Pe tabloul băieților, Marius Copil (81 ATP) se va duela cu Benoit Paire (Franța, 51 ATP).

România va avea una dintre cele mai reduse participări pe tabloul feminin de simplu din ultimii ani, după ce Ana Bogdan și Irina Bara au ratat calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros.

Cu cine vor juca primele cinci favorite în turul I:

[1] Osaka vs Schmiedlova
[2] Pliskova vs Brengle
[3] Halep vs Tomljanovic
[4] Bertens vs Parmentier
[5] Kerber vs Potapova

Posibile sferturi, dacă favoritele își vor respecta statutul:

[1] Naomi Osaka vs [8] Ashleigh Barty
[3] Simona Halep vs [6] Petra Kvitova
[7] Sloane Stephens vs [4] Kiki Bertens
[5] Angelique Kerber vs [2] Karolina Pliskova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS