24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis / Alex Coman, pe cai mari după naționalele Under 14

Tenis / Alex Coman, pe cai mari după naționalele Under 14

Jucătorul de tenis craiovean Alexandru Coman continuă seria de victorii pe plan intern, trecându-şi în palmaresul său alte două titluri de campion la categoria Under 14. Elevul lui Alexandru Banciu a câștigat întrecerile de simplu și dublu din cadrul Campionatului Național Under 14, care a avut loc recent la Constanța.

Sportivul legitimat la CSM Craiova s-a impus în finala competiției individuale cu scorul de 6-3, 6-2 în fața lui Cristian Marton (București).

La întrecerea de dublu, Alex Coman a făcut echipă cu David Manu (Alba Iulia), iar cei doi au câștigat trofeul după ce au trecut în ultimul act de David Gheorghe (București) și Andrei Firaru (Slatina) în minimum de seturi, scor 6-3, 6-1.

„Sunt foarte mulțumit de prestația lui Alex, a făcut un turneu foarte bun și a reușit să câștige fiecare set jucat la Constanța. În continuare domină competițiile naționale de juniori și asta ne face să fim bucuroși pentru că munca noastră se reflectă în performanță“, a declarat Alex Banciu, coordonatorul secției de tenis de câmp a CSM Craiova.

La Campionatul Național Under 14 a mai participat din partea CSM Craiova și Robert Gună, dar acesta s-a oprit în faza optimilor de finală. Gună și Coman sunt prezenți acum la un turneu internațional U14 care are loc la București, bifând deja primele victorii.

„Alex Coman și Robert Gună joacă acum la turneul internațional de categoria 1 ce are loc în București. Ambii au câștigat primele două tururi pe tabloul principal, care este compus din 64 de jucători proveniți din 22 de țări, și merg mai departe în competiție. Alex Coman participă din postura de prim favorit, în timp ce Robert Gună este cotat ca fiind al 13-lea favorit al turneului. Am încredere că vor veni rezultate bune și după această competiție“, a explicat Banciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS