24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Pandurii Târgu Jiu cere ajutorul acţionarilor ca să scape de depunctare

Fotbal / Pandurii Târgu Jiu cere ajutorul acţionarilor ca să scape de depunctare

Formaţia gorjeană Pandurii Târgu Jiu trece prin momente extrem de delicate după ce miercuri a fost înştiinţată de către Camera de Soluționare a Litigiilor și Comitetul Disciplinar al FRF că trebuie să pună în aplicare decizia FIFA luată după procesul câştigat de jucătorii Nikola Vasiljević şi Gordan Bunoza intentat în 2016, fotbalişti care nu au fost de acord cu reducerea unilaterală a salariului propusă de conducere în urmă cu trei ani. Sancţiunea constă în scăderea a nouă puncte în total din cele acumulate în acest sezon, ceea ce ar echivala cu retrogradarea în Liga a III-a, iar Pandurii Târgu Jiu are termen să stingă litigiul până pe 30 mai, la ora 24.00, suma datorată jucătorilor ridicându-se la 100.000 de euro.
Nikola Vasiljević, fundaş sârb de 27 de ani, a jucat la Pandurii în perioada 2015-2017, iar Gordan Bunoza, fundaş bosniac de 31 de ani, a evoluat în perioada 2016-2017.

Comunicatul disperării

Cum situaţia financiară la Pandurii Târgu Jiu este foarte proastă, actuala conducere a emis astăzi un comunicat în care solicită acţionarilor să intervină şi să contribuie la stingerea litigiilor cu Vasiljevic şi Bunoza.

„Clubul Sportiv Pandurii Tg. Jiu recunoaște justețea deciziilor Federației Internaționale de Fotbal, emise de Camera de Soluționare a Litigiilor și Comitetul Disciplinar, conform prevederilor regulamentelor sportive și codului disciplinar al FIFA. În cauză sunt litigiile câștigate la FIFA de către fotbaliștii profesioniști Gordan Bunoza și Nikola Vasiljevic, aflați sub contract cu clubul la data de 19.10.2016, când Pandurii Tg. Jiu a intrat în procedura insolvenței, sentințe pe care C.S. Pandurii Tg. Jiu nu a putut să le onoreze, sumele pe care jucătorii le au de încasat fiind foarte mari pentru situația financiară cu care se confruntă clubul de la intrarea în insolvență. Având în vedere faptul că, pentru semnarea acestor contracte cu jucătorii în anul 2016, membrii acționari și-au dat acordul asupra sumelor atribuite fiecărui contract, le solicităm public spijinul financiar pentru a onora sentințele FIFA și a evita depunctarea clubului pe altă linie decât cea sportivă.
Ținând cont de eforturile mari pe care actualii jucători și angajații clubului le fac pentru a menține clubul în activitate, facem apel, de asemenea, la suporterii echipei, persoane juridice și fizice, asociații, organizații sindicale ș.a, care pot sprijini clubul pentru a depăși acest moment și a preveni o retrogradare datorată asumării fostelor administrații a unor contracte de acest gen. Precizăm că termenul limită pentru evitarea sancționării echipei Pandurii Tg. Jiu este data de 30 mai 2019, ora 24.00. Este binevenit orice sprijin financiar, iar depunerile se pot face direct în casieria clubului, drept sume cu destinație fixă, respectiv achitarea contractelor celor doi jucători, conform Deciziilor FIFA.
Pandurii Tg. Jiu va asigura intrarea gratuită pe noul Stadionul ‘Municipal’ din Tg. Jiu, pe tot parcursul sezonului competițional 2019 – 2020, tuturor celor ne vor sprijini pentru depășirea acestui moment de cumpănă în istoria clubului.
Menționăm că C.S. Pandurii Lignitul este asociație sportivă non-profit, organizată conform Legii 69/2000 și OUG 26/2000.
Vă mulțumim că sunteți alături de noi, la bine și la greu!“, se precizează în comunicatul clubului Pandurii.

Cu două etape înainte de finalul sezonului, Pandurii ocupă locul 15, primul care asigură menţinerea în Liga a II-a, cu 41 de puncte, cu două peste Energeticianul, prima echipă sub linie. Următorul meci al echipei antrenate de Adrian Bogoi este programat sâmbătă, 25 mai, de la ora 11.00, pe teren propriu, în compania echipei ASU Poli Timişoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS