10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEficienţa mijlocaşilor Ştiinţei

Eficienţa mijlocaşilor Ştiinţei

Universitatea Craiova avea, la începutul sezonului, un mijloc de invidiat, cu toate că în vara ce a urmat câştigării Cupei României au fost vânduţi doi jucători exponenţiali, în speţă căpitanul Alexandru Băluţă şi brazilianul Gustavo. Lui Devis Mangia i-au fost aduşi Alexandru Cîcâldău şi Matteo Fedele, doi fotbalişti de calitate, dar care s-au acomodat ceva mai greu la echipă, cu toate că efortul depus încă din primul minut a fost unul de apreciat. Greul l-a dus, cu siguranţă, Alexandru Mateiu, optarul fiind în opinia majorităţii suporterilor olteni mult mai indicat pentru banderola de căpitan decât Nicuşor Bancu, după plecarea lui Alex Mitriţă, fapt argumentat prin devotamentul, determinarea arătate în teren şi constanţa în evoluţii. De altfel, Mateiu a fost recompensat de către comunitatea „sUpporters“ cu trofeul „jucătorul anului“.

„Cel mai de preț trofeu: suportul vostru necondiționat. Și pentru asta vreau să vă mulțumesc! A fost un campionat lung, cu bune și cu rele, dar vă asigur de faptul că ne vom întoarce mai puternici. Mulțumesc comunității ‘sUpporters’ că mi-au oferit trofeul de MVP al sezonului, dar și tuturor suporterilor Ştiinței că au fost alături de mine și de colegii mei necondiționat, peste tot pe unde Știința a jucat“, a comentat Alex Mateiu.

Cicâldău are cele mai multe minute jucate

Trecând la partea statistică, topul mijlocaşilor Craiovei cu cele mai multe minute jucate în ediţia trecută a Ligii I arată astfel: Alex Cicâldău (3033 minute / 35 meciuri), Alex Mateiu (2842 / 34), Cristi Bărbuţ (2134 / 34), Valentin Mihăilă (1854 / 31), Alex Mitriţă (1658 / 19), Matteo Fedele (1456 / 29), Cesar Meza Colli (511 / 16), Andrei Burlacu (558 / 16), Stephan Drăghici (260 / 10), Ovidiu Bic (119 / 11), Hristo Zlatinski (35 / 2). Un caz aparte îl are Nicuşor Bancu, el a început campionatul ca mijlocaş şi a încheiat ca fundaş, având mai multe meciuri ca apărător, motiv pentru care a intrat în analiza anterioară a GdS.
Jucătorii cu cea mai frumoasă ascensiune faţă de sezonul precedent au fost Cristi Bărbuţ şi Vali Mihăilă, chiar dacă ultimul a comis-o în ultimul meci cu Viitorul şi a privat-o pe Universitatea de locul 3 şi de asigurarea prezenţei în cupele europene. În privinţa evoluţiilor dezamăgitoare, bătălia a fost câştigată detaşat de paraguayanul Cesar Meza Colli, fotbalist comparat cu Alex Mitriţă, lăudat intens chiar şi de Adrian Mutu, dar care nu s-a adaptat şi a demonstrat că ştie să dribleze doar cu spatele şi să paseze numai în lateral, el uitându-şi rolul de servant, de om cu pasa decisivă. La capitolul deziluzii şi-au trecut numele alţi jucători cu calităţi, Andrei Burlacu, Stephan Drăghici şi Ovidiu Bic, primul fiind împrumutat înainte de play-off la Poli Iaşi, dar nici acolo nu şi-a găsit ritmul, în timp ce bulgarul Hristo Zlatinski a sărit din schemă în primele etape, alegând să-şi încheie aventura din România la FCSB.

Mitriţă, omul cu golurile şi cu oferta de nerefuzat

De departe cel mai apreciat mijlocaş ofensiv a fost Alexandru Mitriţă, el jucând în unele meciuri chiar rolul de atacant central şi asta pentru că lipsea aşa ceva la echipă, până la venirea lui Elvir Koljic. „Piticul atomic“ a excelat la capitolul goluri marcate, reuşind 13, fiind golgheterul Ligii I în momentul vânzării sale din iarnă la New York City FC, care a oferit o sumă colosală pentru căpitanul grupării din Bănie. Mitriţă stă bine şi acum, la final, în clasamentul golgheterilor, fiind pe locul 5, la egalitate cu locurile 3 şi 4, ocupate de Elvir Koljic şi Mattia Montini. Pe primele două trepte se regăsesc George Ţucudean (18) şi Harlem Gnohere (15).
În privinţa celor rămaşi în lotul Ştiinţei, mijlocaşii care au scuturat plasele adversarilor au fost: Alex Cicâldău (4 goluri), Alexandru Mateiu (4), Cristi Bărbuţ (3), Matteo Fedele (2), Valentin Mihăilă (1).

„Piticul atomic“, primul la „galbene“

În privinţa celor mai avertizaţi mijlocaşi ai Universităţii Craiova, lider este Alex Mitriţă, cu 9 cartonaşe galbene, majoritatea luate pentru proteste. Al doilea este, culmea, tot un mijlocaş de creaţie, nu un distrugător, în discuţie intrând Valentin Mihăilă, cu 6 galbene. Cu 5 avertismente s-au ales Cristi Bărbuţ, Alex Cicâldău şi Alex Mateiu, ierarhia continuând cu Matteo Fedele (3), Stephan Drăghici (1) şi Andrei Burlacu (1).
Duritatea nu a fost o caracteristică a faulturilor făcute de mijlocaşii Craiovei, dovadă fiind faptul că doar doi au văzut câte un cartonaş roşu: Alexandru Mitriţă şi Matteo Fedele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS