8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / „GP“ Craiova luptă pentru medaliile de bronz

Fotbal / „GP“ Craiova luptă pentru medaliile de bronz

Academia „Gică Popescu“ va juca finala mică a Campionatului Naţional Under 17, după ce a pierdut astăzi, cu 3-1, confruntarea susţinută la Buftea, în compania echipei similare a grupării LPS Cluj-Napoca, din cadrul semifinalelor competiţiei. Golul craiovenilor a fost marcat de Alex Ciupitu, în minutul 39, şi tot el a ratat şansa de a-şi duce formaţia în avantaj, irosind un penalti în minutul 42, la scorul de 1-1.

„GP“ Craiova a început meciul cu următorul unsprezece: Alex Matei – Denis Boldul, Darius Boldu, Vlăduţ Popa, Andrei Căciularu – Flavius Marcu, Andrei Mitrana, Adrian Vlad, Robert Buturoagă – Denis Drândă, Alex Ciupitu. Pe parcurs au mai intrat: Andrei Grigore, Andrei Dinu, Adrian Staicu, Andrei Pârvu.

„Am fost mai buni decât ei ca joc“

Antrenorul Ionuţ Cimpoeru s-a arătat foarte supărat de eşecul înregistrat, pe care l-a pus pe seama lipsei ispiraţiei şi a eficienţei elevilor săi în faţa porţii adverse, nicidecum a valorii rivalilor.

„Sunt foarte supărat. Ei au deschis scorul rapid, în minutul doi-trei, cam aşa ceva, din fază fixă. Am egalat destul de repede şi până la pauză am ratat un penalti prin Ciupitu, iar asta schimba cu totul datele problemei. L-am şi rugat pe Ciupitu să nu execute penaltiul, pentru că tot el în obţinuse şi sunt nişte reguli nescrise în fotbalul ăsta, care uite că s-au adeverit. Nu-l condamn, e atacant. Doar ce dăduse gol din acţiune şi probabil a simţit că-i iese iarăşi… Execuţia a fost însă slabă, pe mijlocul porţii. După pauză am avut trei ocazii din postură de singur cu portarul, dar n-am reuşit să dăm gol, în schimb au marcat ei, cu un şut la vinclu de pe la 16 metri, cu boltă, peste portar. Am ieşit mai mult la joc, dar s-au închis bine, şi au mai scăpat o dată şi au încheiat meciul. E păcat, pentru că am fost mai buni decât ei ca joc, am avut ocazii clare şi multe. Ei au avut trei ocazii şi au dat trei goluri, aşa au câştigat“, a declarat Ionuţ Cimpoeru, pentru GdS.

Joacă împotriva echipei Metaloglobus

Academia „Gică Popescu“ va juca mâine, de la ora 10.00, finala mică, oponentă fiindu-i Metaloglobus Bucureşti, echipă care s-a înclinat în cealaltă semifinală în faţa clubului Academica Clinceni, scor 1-3.

„Am văzut meciul lor şi consider că avem o echipă mult mai bună decât Metaloglobus, deci avem prima şansă la locul trei. Ne dorim mult să facem un joc şi mai bun şi, bineînţeles, să obţinem medaliile de bronz“, a punctat Ionuţ Cimpoeru.

Finala mare se va disputa de la ora 12.30 şi va opune formaţiile LPS Cluj-Napoca şi Academica Clinceni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS