Acasă Sport Formula 1 / Ferrari deplânge moartea lui Niki Lauda

Formula 1 / Ferrari deplânge moartea lui Niki Lauda

-

Fostul pilot austriac Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, a încetat din viaţă luni seară, la vârsta de 70 ani, a anunţat familia.

„Cu profundă tristeţe, anunţăm că dragul nostru Niki s-a stins în pace, înconjurat de familia sa. Realizările sale unice, atât ca sportiv, cât şi ca antreprenor, sunt şi vor rămâne de neuitat. Dinamismul său neobosit, sinceritatea şi curajul său rămân un exemplu şi o referinţă pentru noi. În afara vieţii publice, era un soţ, un tată şi un bunic iubitor şi grijuliu faţă de ceilalţi. Ne va lipsi foarte mult“, au indicat apropiaţii fostului pilot.

Ferrari şi-a exprimat astăzi „profunda tristeţe“ după anunţul morţii fostului pilot austriac Niki Lauda, care a cucerit două dintre cele titluri de campion mondial de Formula 1 alături de scuderia italiană.

„Astăzi este o zi tristă pentru Formula 1. Marea familie Ferrari a aflat, cu o profundă tristeţe, vestea morţii prietenului său Niki Lauda, triplu campion al lumii, de două ori cu Scuderia. Vei rămâne mereu în inimile noastre şi ale tifosi-lor noştri. Ciao Niki“, a scris Ferrari pe contul său de Twitter.

Niki Lauda a pilotat timp de patru sezoane pentru Ferrari, între 1974 şi 1977. El a fost campion mondial cu echipa italiană în 1975 şi 1977.
De asemenea, tot la volanul lui Ferrari a suferit o gravul accident din august 1976, pe circuitul de la Nurburgring, din care a scăpat cu viaţă doar printr-un miracol, suferit arsuri la faţă.
Campionul austriac a cucerit al treilea său titlu mondial în 1984, sub culorile echipei engleze McLaren.
Pasionat, de asemenea, de aviaţie, Niki Lauda a fondat în 1979 compania sa aeriană Lauda Air, preluată de Austrian Airlines în 2002.

ȘTIRI VIDEO GdS

Alertă generalizată în Gorj din cauza coronavirusului

Autoritățile din Gorj mențin un nivel de alertă generalizat, din cauza coronavirusului. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, în ultimele şapte zile...

Horoscopul de weekend

Berbec Nu vă închideţi în carapace, indiferent de probleme. Contactul cu prietenii sau colegii vă poate scoate din starea emotivă. În plus,...