19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCSS Craiova s-a descurcat la Buzău

CSS Craiova s-a descurcat la Buzău

La finele săptămânii trecute, în localitatea Buzău, s-a desfăşurat Campionatul Național dedicat doar Cluburilor Sportive Școlare (CSS) și Liceele cu Program Sportiv din toată ţara (LPS). În competiție s-a disputat doar o singură probă, pe două categorii de vârstă: simplu fete și simplu băieți, juniori 1 (16-18 ani) și juniori 2 (14-15 ani).
Clubul Sportiv Școlar Craiova a fost reprezentat de şapte sportivi, patru fete și trei băieți.
În întrecerea feminină, sportiva Luiza Popescu a obținut medalia de aur în proba de junioare 1, după ce a învins-o în finală cu scorul de 3-2 pe Ana Barbu, de la CSS Slatina. În sferturi, Luiza a mai învins-o pe Bianca Rizea, din Râmnicu Sărat, cu scorul de 3-0, și în semifinală pe Diana Radu, de la LPS Slatina, cu 3-2.
Tot la junioare 1, Larisa Malea a pierdut în semifinală, scor 0-3, în faţa Dianei Radu, obținând în final locul 4.
La junioare 2, Roxana Nedelcu a obținut tot locul 4 după ce a pierdut semifinala în fața sportivei Alexandra Ioniță, de la CSS Slatina, scor 1-3 și finala mică în fața Andreei Grigore, legitimată la LPS Constanța, scor 2-3. Toate cele trei fete sunt pregătite de profesorul Cătălin Georgescu.
A mai fost în concurs şi Maria Nedelcu, însă aceasta nu a intrat în primele opt. „Sunt mulțumit de rezultatele obținute, având în vedere faptul ca în această întrecere au participat sportivi care se pregătesc la centre olimpice, precum Constanța sau Slatina. Pentru Luiza, competițiile încă nu s-au terminat, ea urmând să participe în viitorul apropiat la competiția națională Top 12 România, unde vor participa primii 12 sportivi din clasamentul la zi al FRTM şi unde speram să obținem cel mai bun rezultat“, a declarat profesorul Cătălin Georgescu, pentru GdS.
În întrecerea masculină, Mihai Nedelcu a obținut locul 5 după ce a ratat intrarea în semifinală, pierzând în faţa sportivului Rareș Constantinescu, de la LPS Constanța, cu 3-0, iar Andreas Dîrmenț a obținut locul 8. A mai fost în concurs şi Alexandru Lupaşcu, însă acesta nu s-a calificat în fazele superioare. Cei doi sportivi sunt pregătiți de profesorul Liviu Nicoli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS