7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRegrupaţi-vă şi luptaţi onorabil!

Regrupaţi-vă şi luptaţi onorabil!

Formaţia masculină de baschet SCM „U“ Craiova întâlneşte vineri, de la ora 17.15, în Sala Polivalentă, pe CSU Sibiu, în meciul trei al semifinalelor, iar duelul porneşte de la scorul de 2-0 în favoarea ardelenilor la „general“. Surclasată săptămâna trecută la Sibiu, cu 83-61 şi 88-59, gruparea din Bănie şi-a cam pierdut entuziasmul, dar antrenorul Aco Todorov şi managerul Marius Toma speră într-o tresărire de orgoliu în meciul trei, care să le aducă şi jocul patru, acesta urmând să aibă loc duminică, de la ora 16.45.

„Ne aşteaptă meciul 3, după ce am pierdut primele două partide la o diferenţă cumulată de 50 de puncte, deci este meciul în care avem de demonstrat că merităm un loc în primele patru echipe ale campionatului. Echipa care porneşte în semifinale, statistic vorbind în ultimii zece ani în Europa, are şanse 84% de a câştiga seria partidelor. Suntem optimişti, dar în acelaşi timp trebuie să rămânem realişti. Respectăm Sibiul, dar vom lupta. Avem probleme cu accidentările, unele se văd cu ochiul liber, iar în alte cazuri sunt jucători care au evoluat nerefăcuţi. Eu nu simt că avem o atmosferă bună în lot din cauza acestor probleme medicale“, a declarat antrenorul, explicând şi căderea echipei de după calificarea în semifinale: „Noi, antrenorii, găsim soluţii pentru a fi în vârf într-o anumită perioadă a echipei. Am fost convins că putem învinge Timişoara cu 3-0 sau 3-1 şi nu a fost aşa, iar vârful de formă pe care l-am programat a fost pentru începutul lunii mai. Bineînţelesc că după ce bagi întreaga echipă în formă urmează o cădere, o ieşire din formă, iar acest lucru l-am decis în ideea de a ne califica pentru prima dată în istorie în semifinale. Obiectivul a fost să ne concentrăm pentru a ne califica în sferturile de finală, decât să ne concentrăm pe semifinale, care ar fi fost sau nu posibile“, a mai spus Todorov.

Calificarea în cupele europene le dă dureri de cap

Antrenorul SCM „U“ a anunţat că echipa va juca în viitoarea ediţie a FIBA Europe Cup, dar că îşi face probleme în privinţa lotului şi al logisticii.

„Vom participa în FIBA Europe Cup şi acum se naşte întrebarea: cum va rezista Craiova în două competiţii din punct de vedere al lotului de jucători şi din punct de vedere logistic. Îţi trebuie bani ca să faci un loc competitiv şi ca să faci faţă, pentru că o să călătorim mult, atât în afară, cât şi în ţară, nu va mai fi timp de antrenamente, ci doar de refacere şi de partea tactică. Dar astea sunt lucruri la care nu vreau să mă gândesc acum“, a menţionat Todorov, completat de Marius Toma: „Am realizat lucruri mult mai mari decât ne aşteptam la începutul sezonului şi este pentru prima oară când echipa noastră se califică în cupele europene direct, în FIBA Europe Cup, fără wild-card, aşa că este un moment pe care trebuie să-l cinstim. Nu putem să refuzăm locul din cupele europene, pentru că regulamentul FR de Baschet prevede o amendă mai mult decât usturătoare. Va fi anunţată această participare în următoarele săptămâni. Pe plan sportiv putem analiza lucrurile, iar pe plan financiar trebuie discutat la nivelul superior. Evident că o participare în cupele europene, chiar dacă este vorba despre un tur sau o calificare în grupe, dă peste cap toate calculele şi trebuie totul reaşezat şi pus pe hârtie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS