7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBurcea: SCM va juca în Cupa EHF

Burcea: SCM va juca în Cupa EHF

Antrenorul formaţiei feminine de handbal SCM Craiova, Bogdan Burcea, a susţinut joi o conferinţă de presă în care a prefaţat partida cu CSM Galaţi, din etapa a 26-a, ultima a sezonului din Liga Florilor, programată sâmbătă, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă.

„Şansele de participare în cupele europene de pe o poziţie meritată, mă refer la locurile 3,4 şi 5, sunt minime, deoarece depindem de rezultatele indirecte. Nu sunt mândru de poziţia pe care se află echipa, de faptul că prin forţe proprii nu am reuşit să ne poziţionăm pe unul din aceste trei locuri, ceea ce ne-ar fi putut conduce direct în tururile preliminare ale EHF sezonul viitor. Încercăm să ne jucăm şansa câştigând această ultimă etapă împotriva echipei din Galaţi. Va fi un meci deloc simplu, deoarece este o echipă deja retrogradată, nu are nimic de pierdut, şi are în componenţă nişte jucătoare bune, cum ar fi Daciana Curtean, Bălăban, Şerban, şi trebuie să evoluăm exact, cât de bine putem, atât în apărare, cât şi în atac, pentru a ne apropia victoria“, a spus Burcea.

„SCM merită un wild-card“

Tehnicianul craiovean a făcut şi o trecere în revistă a ceea ce a însemnat anul competiţional 2018/2019 şi a subliniat ideea că echipa sa va evolua în Cupa EHF, pentru că va primi din partea forului european un wild-card.

„Le-am spus şi fetelor că nu mă gândesc la meciurile indirecte, pentru că sunt echipe care şi-au făcut treaba, iar noi nu ne-am făcut-o. Dacă va fi vreunul dintre aceste rezultate ca să ne conducă pe acele locuri, repet, nu voi fi mândru. În ultimă situaţie, prin prisma punctelor adunate în sezonul trecut şi acesta în EHF, de către SCM Craiova, cu siguranţă federaţia europeană, în situaţia în care solicităm un wild-card ni-l va acorda, chiar dacă vom termina pe poziţia a şasea. Acesta este încă un lucru de care nu trebuie să fim mândri, însă asta a fost situaţia în acest sezon, în care am avut foarte multe accidentări, multe jocuri în care ne-au lipsit jucătoare-cheie. În mod sigur, vom cere un wild card! România se află pe poziţia a doua la competiţii intercluburi în Europa, în proporţie foarte mare datorită realizărilor acestei echipe în sezonul trecut şi acesta. Chiar dacă am aliniat jumătate de echipă în grupele EHF în acest sezon, noi am ieşit totuşi cu fruntea sus, fiind singura echipă din cele patru care au intrat în tururile preliminare care a adus puncte României. Cred că SCM Craiova, deşi nu a demonstrat nimic în Liga Florilor în acest sezon, merită un wild-card pentru EHF şi în sezonul viitor“, a afirmat strategul SCM-ului.

„Problemele au apărut chiar din etapa a doua, de la Râmnicu Vâlcea, când Trifunovic, în prima repriză, în loc să rămână în teren şi să fie eliminată Lopez, pentru acel fault violent, din spate, a fost viceversa. Nu s-a fluierat acea eliminare, au lăsat faza să continue, după care a ieşit Trifunovic cu roşu, la fel şi eu. Consider că şi acel moment a fost foarte important pentru evoluţia ulterioară a formaţiei noastre, deoarece nu ne-am prezentat amândoi în etapa următoare, la Cisnădie, fiind suspendaţi. Echipa a pierdut la un gol, dar putea să câştige cu aportul meu de pe margine şi cu al lui Trifunovic din teren. După, ghinioanele s-au ţinut lanţ, şi, cu toate aceste necazuri, nu ne scuză absolut nimic pentru faptul că împotriva echipei din Bistriţa nu am reuşit să câştigăm puncte. Am pierdut puncte importante la Cisnădie, la Baia Mare etc., deplasări pe care eu consider că puteam să le câştigăm. A fost un an pe care nu trebuie să-l uităm, ci să învăţăm din el“.

Lotul pentru sezonul viitor este făcut, dar este ţinut la secret

Bogdan Burcea a dezvăluit că lotul pentru anul viitor s-a cam definitivat, a confirmat plecarea Andreei Ianăşi la Podravka, dar nu a dorit să facă public numele jucătoarelor care vor veni la echipă sau al celor care au semnat prelungirea contractelor, explicând că face voia conducerii clubului, care va organiza o conferinţă de presă special pentru asta.

„Pentru sezonul următor totul va fi raportat, ca şi până acum, la bani şi la soluţiile pe care le avem. Se întâmplă accidente de genul celui al lui Ţicu, Zamfir etc., şi este important să ai jucătoare măcar de valoare apropiată, să poţi suplini absenţa lor două-trei etape. Bugetul este acelaşi ca în ultimii doi ani. Am convenit cu cei din conducere că va exista în perioada imediat următoare o conferinţă de presă în care dumnealor vor anunţa lotul şi obiectivele pentru sezonul viitor. S-a alcătuit un lot în măsura posibilităţilor şi sper ca în sezonul viitor să fim ocoliţi de accidentări. În rest, nu mi-e teamă că nu vom reuşi să fim printre echipele importante. Eu sunt mulţumit cu ce avem şi aş vrea să nu uităm ce s-a întâmplat la Roman, faptul că autorităţile şi-au retras sprijinul şi s-a desfiinţat echipa. Nemulţumitului i se ia darul. 100% vom avea un lot competitiv, 100% vom fi una dintre echipele importante din Liga Florilor“, a punctat tehnicianul.

„Apropo de mutări, Ianăşi a ales, cu acceptul nostru, să meargă pe un alt drum, să încerce un alt proiect. Este o jucătoare pe care eu am adus-o la nici 18 ani, a evoluat la Craiova, s-a maturizat aici, în acest sezon cred că a jucat cel mai mult şi a dovedit faptul că nu am greşit atunci când am recrutat-o. Este deja la al 8-lea sezon la această echipă şi vreau să-i mulţumesc pentru tot ce a făcut la acest club şi să-i urez succes. Cât voi fi antrenor al acestei echipe, uşa îi este deschisă, la fel şi pentru Ţicu etc., jucătoare care au crescut şi s-au maturizat la acest club şi şi-au adus contribuția la rezultatele formidabile din sezonul trecut“, a încheiat Bogdan Burcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS