10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArătaţi-vă valoarea!

Arătaţi-vă valoarea!

Universitatea Craiova întâlneşte sâmbătă, de la ora 21.00, pe „Ion Oblemenco“, pe FC Viitorul, în etapa a 10-a, ultima a play-off-ului Ligii I. Este momentul adevărului pentru fotbaliştii Băniei, este meciul care îi poate duce în Liga Europa sau care îi menţine pe un loc patru ce umbreşte munca asiduă depusă într-un an sub comanda lui Devis Mangia şi, spre final, a lui Corneliu Papură. Pentru „lei“ nu există decât varianta victoriei şi asta o ştiu foarte bine cu toţii, dar rămâne de demonstrat şi pe teren că au de ce să vrea în Europa pentru al treilea an consecutiv.
„Ne aşteaptă un meci dificil şi important pentru a încheia pe locul trei. Sper să reuşim să facem un meci bun, iar cel mai important lucru este să marcăm, pentru că în meciul din Cupă ne-am creat ocazii, însă nu am reuşit să le fructificăm. Sper ca sâmbătă să fim mult mai inspiraţi şi să înscriem. Întâlnim o echipă foarte bine organizată, care este pe val, dar sperăm că sâmbătă vom fi mult mai puternici din toate punctele de vedere şi că vom reuşi să învingem. Jucăm pe teren propiu şi trebuie să abordăm meciul cu multă încredere, cu dăruire, agresivitate. Din ce am văzut, Viitorul, indiferent cu cine joacă, abordează meciurile la fel, la victorie, deci nu cred că va veni la egal. Din momentul în care am venit nu am avut niciodată întreg lotul la dispoziţie. Este destul de greu pentru un antrenor să nu poată să folosească aceiaşi jucători două meciuri la rând. Şi la acest meci sunt probleme. Nu-l avem pe Kelic, care este suspendat, şi avem jucători care vin după o lungă perioadă de accidentare şi nu ştim cum se vor prezenta la ora jocului, nu ştim care este potenţialul lor fizic. Rocha a venit după o accidentare, iar Meza Colli a fost răcit şi nu vom conta pe ei“, a spus Corneliu Papură, într-o conferinţă de presă.
„De când am venit, la aspectul fizic nu am putut lucra, pentru că am avut trei meciuri într-o săptămână, era doar o problemă de recuperare, iar pe final de campionat să poţi să adaugi ceva din punct de vedere fizic nu prea ai cum. Din punct de vedere al abordării jocurilor, probabil că am schimbat cât de cât ceva, am încercat să găsesc soluţii să fim cât mai mult în posesia mingii, ceea ce am şi reuşit în majoritatea meciurilor, şi să ne creăm ocazii. Că nu am reuşit să înscriem, asta este altceva“, a mai spus Papură.

Cicâldău: Trebuie să câştigăm!

La rândul său, mijlocaşul Alexandru Cicâldău nu concepe eşecul cu Viitorul, echipă pe care o va susţine însă în finala Cupei României contra Astrei.
„Va fi un meci foarte greu, aşa cum au fost toate jocurile împotriva lor. Jucăm cu cea mai în formă echipă din România şi trebuie să câştigăm. Am avut foarte multe meciuri în acest an cu cei de la Viitorul, am jucat cu ei şi în Cupă, iar ce a fost trebuie să lăsăm în spate şi să privim meciul de sâmbătă cu optimism. Nu gândesc că ar fi o revanşă pentru ce a fost în luna aprilie, trebuie să câştigăm meciul pentru că avem foarte mare nevoie să rămânem pe locul trei. Dacă o să înscriu e foarte bine. Sunt meciuri în care ratez, în care nu sunt atât de inspirat pe cât ar trebui, şi sunt meciuri în care reuşesc să marchez şi să-mi ajut echipa, nu mă gândesc că ar fi vreo răzbunare. Este un meci important pentru mine, doar pentru că trebuie să-l câştigăm şi să rămânem pe locul trei. Nu vorbim despre niciun complex legat de Viitorul. Mereu când am jucat cu ei au fost meciuri deschise, iar partidele precedente le-am pierdut pentru că au fost mai inspiraţi în faţa porţi. În meciul de sâmbătă să sperăm că vom fi noi cei care vom marca mai mult. În finala Cupei României, bineînţeles că îmi doresc să câştige foştii mei colegi. Nu-mi pare rău că am venit la Craiova, sunt fericit că am făcut această alegere de a veni aici“, a declarat Cicâldău.

Papură simte sprijinul conducerii

Întrebat despre planurile de viitor ale sale legat de echipă, Corneliu Papură a lăsat să se înţeleagă că se bucură de sprijinul conducerii şi că va continua şi din vară, sperând să lupte apoi pentru titlul de campion cu Universitatea.
„Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt clare. Preşedintele Consiliului de Administraţie (Mihai Rotaru – n.r.) a făcut o declaraţie şi cred că vom continua colaborarea. Acum jucăm un meci, trebuie să rămânem pe locul trei şi să reuşim o calificare în cupele europene. Nu trebuie să stăm la mâna Viitorului să câştige finala Cupei cu Astra. Cred că este un lucru pozitiv să ne calificăm trei ani consecutiv în preliminariile Ligii Europa. Cu siguranţă din vară aş putea să-mi impun filozofia mea de joc şi atunci chiar trebuie să se cunoască amprenta mea ca antrenor asupra echipei. Cu siguranţă în fiecare echipă, în fiecare vară se caută soluţii mai bune. Toate detaliile le vom pune la punct după meciul cu Viitorul. Trebuie să fixăm un obiectiv realist, în funcţie de jucătorii pe care o să-i avem. Cred că anul viitor ne putem bate uşor pentru titlu, la ce văd că este aici: un stadion modern, un public frumos. Eu aşa văd lucrurile sau poate că am rămas cu impactul meciurilor când jucam aici, când veneau adversarii şi tremurau pe tunel. Dacă imprimăm puţin spiritul ăsta al nostru ar fi ceva fantastic“, a mai spus Papură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS