9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarian Bondrea: Craiova e capabilă să o învingă pe Viitorul

Marian Bondrea: Craiova e capabilă să o învingă pe Viitorul

Fost antrenor al Craiovei, Marian Bondrea, în prezent manager al unui important resort din apropierea Capitalei, a analizat pentru GdS ultimele evenimente petrecute la Universitatea şi a prefaţat ultimul meci al sezonului, cu FC Viitorul, programat sâmbătă, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“. Tehnicianul care a adus penultimul trofeu în vitrina clubului din Bănie s-a arătat dezamăgit de apatia unora dintre alb-albaştri în ultimul timp.
„Pentru mine este o surpriză că Universitatea a cedat la un moment dat lupta pentru titlu, deşi perspectivele erau foarte frumoase. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu băieţii, dar parcă nu au mai avut evoluţia aia cu care ne obişnuiseră înainte de play-off. Cert este că au fost şi multe accidentări care au afectat bunul mers al lucrurilor. S-a bătut monedă foarte mult şi pentru vârful ăsta «celebru», Fortes, că nu dă gol, şi cred că s-a creat prea multă presiune pe el, iar el simte asta. Nu a înţeles până acum că nu el trebuie să alerge după gol, ci golul trebuie să alerge după el, cam aşa ar trebui să se întâmple lucrurile. După cum şi eu sunt de aceeaşi părere cu Sorin Cârţu şi spun că Bancu nu este niciodată un fundaş stânga, el este unul dintre cei mai buni mijlocaşi din ţară. Tot timpul cu el în banda stângă s-au creat faze peste faze, a intrat de multe ori în careu, a finalizat cu şut sau pase decisive. Când nu a mai fost el acolo, cam toate mingile au rămas pe seama lui Cicâldău, care este un fotbalist foarte bun, dar care a scăzut şi el în ultima perioadă. Poate că se întâmplă ceva cu el sau… Parcă nici Mateiu nu a mai fost cel pe care îl ştiam, şi Bărbuţ a mai scăzut din turaţie la ultimul joc“, a spus Bondrea (68 de ani).
„Nu putem vorbi de uzură la echipă, pentru că sunt jucători tineri majoritatea. Dimpotrivă, cu cât joci mai mult, cu atât joci mai bine. Omogenitatea îţi dă performanţă, constanţă în evoluţie, deci nici vorbă de uzură. Probabil că au fost şi nişte frici la nivelul echipei, venite din diverse părţi, nu ştiu exact, pentru că nu am alte informaţii. Poate şi presiunea asta a publicului, care aştepta foarte mult de la echipă… Să nu uităm totuşi că echipa asta nu are o experienţă formidabilă, nu e de foarte mult timp în prima ligă, s-au schimbat an de an şi din jucători, ori baza unei performanţe pleacă de la omogenitatea grupului“, a completat Marian Bondrea.

„Să aşteptăm cu optimism finalul de campionat“

Marian Bondrea nu a comentat prea mult pe tema înlocuirii lui Devis Mangia cu Corneliu Papură la nivelul băncii tehnice, dar crede că fostul fundaş al Craiovei îi poate readuce pe alb-albaştri pe locul trei şi să încheie anul cu bine.
„Nu vreau să vorbesc despre plecarea lui Mangia. Să zic şi eu ca toată lumea: aşa-i în fotbal. Eu nu am suferit chestii de genul ăsta? Am fost dat afară de la echipă când eram pe locul 1, pe locul 2, cu cupe câştigate, dar asta este lumea. Cine ştie ce s-a întâmplat în interior… Cornel are o misiune destul de grea, pentru că e final de campionat, este mare presiunea rezultatelor, iar el este un antrenor care nu a avut experienţă la nivelul ăsta al primei ligi. Să aşteptăm cu optimism finalul de campionat. Sper ca Universitatea să câştige meciul cu Viitorul şi să termine pe trei. Eu cred că îşi va recupera locul trei, pentru că ar fi păcat să-l rateze acum, după ce l-a deţinut atâta timp. Craiova e capabilă să o învingă pe Viitorul, are jucători care să facă diferenţa. Mai jos nu e bine. Ce faci cu locul patru? Craiova trebuie să joace în Europa şi pentru asta trebuie să-şi asigure locul trei, gândindu-ne că poate Viitorul nu câştigă Cupa, ceea ce este posibil, pentru că şi Astra are orgoliul ei. Toate necazurile trebuie să aibă şi un sfârşit. Poate că Viitorul şi-a epuizat «gloanţele». Merg pe mâna Craiovei în disputa asta. Am şi eu vreo 100 de meciuri ca antrenor al Craiovei, aşa că nu aş putea să fiu altfel decât optimist. Îmi pare rău că nu sunt în Craiova, că aş fi mers la stadion“, a explicat Marian Bondrea.

„Este uluitor publicul craiovean“

Fostul antrenor s-a arătat încântat de publicul craiovean, simţindu-l la fel de apropiat şi de fierbite ca în perioada de glorie.
„Un asemenea public este incredibil, este ca pe vremuri, ca în 1974, pe vremea lui Nelu Oblemenco, ca a Craiovei Maxima. Este uluitor publicul craiovean! Îşi doreşte foarte mult ca echipa să fie prima, nu doar în top. Important este să nu cedeze şi să fie alături de echipă şi la bine, şi la greu. Acum nu este un moment greu, dar este un pic mai delicat, iar publicul poate să ajute echipa să fie pe podium. Mi-aş fi dorit şi eu să fi avut un asemenea public pe la echipele pe care le-am antrenat. Tremură carnea pe tine când vezi atâţia oameni în tribună care cântă. În mod sigur, se va umple stadionul şi cu Viitorul şi va conta în stabilirea rezultatului“, a încheiat Marian Bondrea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS