13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAcademia Fotbal Club Atlas a intrat în competiţia juvenilă

Academia Fotbal Club Atlas a intrat în competiţia juvenilă

Fotbalul juvenil din Bănie a primit de luni un nou membru în marea „familie“, grupare care are aspiraţii mari, dar şi cu posibilităţi pe măsură, punând la dispoziţie o bază sportivă bine dotată. Este vorba despre apariţia Academiei Fotbal Club Atlas, club de care se leagă şi numele marelui fundaş al Craiovei şi al României, Emil Săndoi, care se va ocupa de partea tehnică a echipelor, alături de fiul său, Emil Săndoi junior, acesta participând din postura de antrenor şi vicepreşedinte, şi de preşedintele Cristian Ciocan Stănescu.
La lansare au fost prezenţi mai mulţi foşti mari fotbalişti ai Craiovei, cum ar fi Silviu Lung, Sorin Cârţu, Pavel Badea, Gigi Ciurea, George Biţă sau Marian Calafeteanu, reprezentanţi ai AJF Dolj şi alte structuri sportive, prieteni şi oficiali ai oraşului.
„Ne dorim ca micuţii să joace fotbal aici, cu aceeași plăcere cu care o făceau legendele Craiovei Maxima“, a spus preşedintele Stănescu.

Emil Săndoi, implicat trup şi suflet

Discursul lui Emil Săndoi a cuprins şi povestea din spatele apariţiei clubului, dar a expus şi dorinţa fostului antrenor al Universităţii Craiova şi selecţioner al naţionalei de tineret a României de a reuşi să producă mari fotbalişti în viitor.
„Ne-au adus împreună pasiunea pentru sport și pentru munca bine făcută, dorința de a face mai mult decât o școală de fotbal, un program de dezvoltare pentru cei mici. La peste 45 de ani de la prima intrare pe teren, pot spune că emoția de a simți gazonul sub ghete nu se uită niciodată, dacă ai avut alături antrenorii care să îți fie și mentori. Pot spune, fără ezitare, că succesele alături de echipele de juniori sau de tineret au un farmec aparte, în care dezvoltarea personală și performanța sportivă se împletesc. Mi-am construit cariera în jurul pasiunii pentru fotbal. Dincolo de pasiune, poate chiar mai important pentru definirea mea ca profesionist a fost respectul, pe care doresc să-l insuflu acum și celor mici“, a spus Emil Săndoi, care a anunţat că s-a dat startul înscrierilor pentru copii între cinci și zece ani.
Evenimentul a mai curprins şi un joc demonstrativ între foşti fotbalişti ai Craiovei din generaţiile mai tinere, cum ar fi Adi Nedelea, Victor Naicu etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS