Acasă Sport Formula 1 / Revine în calendar Marele Premiu al Olandei

Formula 1 / Revine în calendar Marele Premiu al Olandei

-

Marele Premiu al Olandei va reveni în calendarul Campionatului Mondial de Formula 1, începând din sezonul 2020, după o absenţă de 35 de ani, au anunţat oficial, astăzi, organizatorii celei mai importante competiţii din lumea automobilismului, informează Agerpres.

„De la începutul mandatului nostru în Formula 1, am spus că dorim curse în locuri noi, precum şi respectarea rădăcinilor istorice ale acestui sport în Europa“, a explicat Chase Carey, preşedintele F1, într-un comunicat.

Viitorul Mare Premiu al Olandei se va desfăşura pe circuitul de la Zandvoort, pe ţărmul Mării Nordului, care a găzduit 30 curse de Formula 1 între 1952 şi 1985.
Vestea este una cât se poate de bună pentru fanii tânărului pilot olandez Max Verstappen (Red Bull), care se bucură de o mare popularitate în ţara sa.
Acesta este al doilea acord negociat de grupul american Liberty Media, de la preluarea Formulei 1, în 2017, după cel legat de desfăşurarea Marelui Premiu al Vietnamului de la Hanoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

Gândacul din calea autostrăzii Sibiu Piteşti, momit cu feromoni

Ministrul Fondurilor Europene susține că se poate rezolva inclusiv problema protejării gândacului pentru care Comisia Europeană a cerut explicaţii. Există soluţii pentru...