17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTorcea şi Firică au cu ce se lăuda după CE din Spania

Torcea şi Firică au cu ce se lăuda după CE din Spania

Condusă de oltenii Costel Torcea şi Cristi Firică, delegaţia României s-a prezentat excelent săptămâna trecută la Campionatul European de Culturism şi Fitness de la Santa Susana (Spania) şi a reuşit să contabilizeze şapte medalii frumoase, acesta fiind cel mai bun rezultat pentru această ramură sportivă din ţara noastră. Medaliile au fost obţinute de următorii: Bogdan Farcaș – locul 1 la categoria Men’s Classic Bodybuilding 171 cm; Emil Giurgiu – locul 1 la categoria Master Men’s Bodybuilding 40-44 ani, 80 kg; Cosmin Iancu – locul 2 la categoria Men’s Classic Bodybuilding 171 cm; Dragoș Enuță – locul 2 la categoria Men’s Games Clasic Bodybuilding 175 cm; Ionuț Lepădatu – locul 2 la Men’s Physique 173 cm; Bogdan Cristea – locul 3 la categoria Men’s Fitness; Bogdan Farcaș și Daniela Martinescu – locul 3 la categoria Perechi. Pe lângă acestea, au fost şi opt clasări în primele şase poziţii, lucru care a adus României suficiente puncte încât să încheie competiţia pe locul 6 pe naţiuni, din 34 de participante.

„Totul a mers perfect“

Abia reveniţi în Bănie, antrenorul-coordonator al tuturor loturilor României de culturism şi fitness, Costel Torcea, şi antrenorul lotului de seniori, Cristi Firică, au stat de vorbă cu GdS despre ultima experienţă de la Santa Susana, acolo unde până mai anii trecuţi au cules medalii frumoase şi ca sportivi.

„De data aceasta a fost mult mai frumos decât în anii trecuţi, am avut parte de condiţii extraordinare din partea federaţiei, aici referindu-mă la deplasare, şedere şi pregătirea pentru concurs, şi le mulţumim foarte mult pentru tot. Acestea s-au reflectat în rezultatele obţinute de sportivii României, iar locul şase pe naţiuni a fost şi este un loc extraordinar pentru noi, având în vedere că am întrecut ţări cu mare tradiţie în fitness şi culturism, cum ar fi Germania, Olanda, Franţa. Mărturisesc că în urmă cu o lună şi ceva am avut o întrunire cu toţii, în care eu şi colegul meu Firică le-am cerut tuturor să respectăm federaţia prin forma de concurs, şi pot să spun că toţi s-au ţinut de cuvânt. Astea sunt rezultatele, juraţii şi-au făcut treaba, nu avem nimic de comentat la adresa arbitrajului şi totul a mers perfect“, a spus Torcea.

Strategul delegaţiei României a fost încântat şi de sportivii săi de la CS Gladiator Gym Craiova:

„Micuţul nostru club a avut trei reprezentanţi în lotul naţional, dar unul singur a reuşit să intre în finală şi să obţină locul şase, Victor Popa, la Men’s Physique la Masters 40-45 de ani. Este un mare rezultat pentru Victor, având în vedere că face de foarte puţin timp cu noi, şi cu această ocazie a văzut şi el ce înseamnă un lot naţional şi o competiţie internaţională foarte puternică. A mai fost Maria Onea, campioana României la fitness senioare, care nu a reuşit să intre în primele zece, dar din punct de vedere al formei s-a prezentat foarte bine. De la noi a mai fost Adina Ivaşcu, fata de la Severin, la Masters 35-40 de ani, care s-a prezentat într-o formă impecabilă, dar nu a intrat în finală. Sperăm că la Campionatele Balcanice de peste o săptămână şi jumătate Adina îşi va îmbunătăţi performanţele de anul trecut, unde a luat medalia de bronz“.

Torcea a fost completat de Cristi Firică, care a prezentat mai multe cifre despre competiţia de la Santa Susana:

„În Spania au fost prezenţi peste 1.000 de sportivi. Delegaţia noastră a fost de 32 de persoane, dintre care 27 de sportivi şi restul membri din partea federaţiei, iar rezultatele au fost foarte bune. Pe naţiuni, România a ocupat locul 6 din 34 de ţări participante, surclasând loturi naţionale importante. Emoţiile sunt mari pe margine, pentru că se împart la 27 de sportivi, şi pentru fiecare dintre aceştia suferim, dar este şi mai solicitant din punct de vedere fizic şi psihic. Noi am stat în sala de concurs de dimineaţa şi până seara, am stat cu fiecare sportiv în parte, având grijă să intre pe scenă bine pregătit, atât din punctul de vedere al machiajului, cât şi al pompării grupelor musculare“.

Se pregătesc pentru Balcaniadă

Tricolorii nu au timp de respiro, urmând să participe la Campionatele Balcanice din Grecia, unde sunt aşteptate alte rezultate remarcabile.

„În perioada 17-19 mai, lotul României de culturism şi fitness, care va avea în componenţă 29 de sportivi, va face deplasarea în insula Corfu din Grecia, la Campionatele Balcanice, unde sperăm să depăşim rezultatele de la Europene. Dacă anul trecut am ieşit pe primul loc pe naţiuni, ne dorim ca şi anul acesta să terminăm la fel de sus şi să mulţumim eforturile federaţiei, care ne-a oferit toate condiţiile performanţei“, a spus Cristi Firică.

„Joia viitoare vom pleca în Grecia, iar în lot se regăsesc şi şapte sportivi din sala clubului Gladiator: Victor Popa, Adina Ivaşcu, Maria Onea, Sebastian Pană, Andrei Alexandrescu, George Ştefănescu şi Liviu Tudoran. Toţi sunt medaliaţi la Campionatele Naţionale şi eu, împreună cu Cristi Firică, ne mândrim că îi avem alături de noi la micuţul club. Sper ca la întoarcere să vorbesc altfel despre rezultate comparativ cu Campionatul European. De doi ani, România este campioană balcanică şi îmi doresc mult să bifăm succesul şi anul acesta şi să mulţumim federaţia“, a spus Torcea.

Întrebaţi când revin pe scenă ca sportivi, Firică şi Torcea au lăsat să se înţeleagă că anul acesta nu se gândesc la aşa ceva.

„Recuperarea mea după accidentarea la cot decurge bine. O să încep o pregătire uşoară pentru un concurs ce va avea loc anul viitor, dar până nu văd că sunt pe drumul cel bun nu o să fac niciun pronostic“, a spus Firică.

„Eu şi Firică avem un proiect pentru anul viitor, despre care vom vorbi la momentul potrivit“, a punctat Torcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS