11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSăndoi crede într-un rezultat bun la CFR

Săndoi crede într-un rezultat bun la CFR

Universitatea Craiova întâlneşte duminică, de la ora 21.00, în Ardeal, pe CFR Cluj, în runda a 9-a, penultima din play-off-ul Ligii I. Cu toate că meciul de pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“ se joacă cu trofeul pe masă, cum s-ar spune, întrucât un succes al gazdelor le-ar asigura matematic titlul de campioană, fostul mare fotbalist al Băniei, Emil Săndoi, crede că trupa lui Corneliu Papură le poate amâna sărbătoarea clujenilor. Săndoi consideră că alb-albaştrii sunt obligaţi să obţină un rezultat pozitiv cu CFR, ca să nu depindă de meciul cu Viitorul, din ultima etapă, în privinţa obţinerii locului trei.

„Va fi un meci echilibrat, iar în ultimul timp Craiova a făcut partide destul de bune la CFR, ultima dată chiar merita să câştige. Va fi un meci deschis oricărui rezultat. Înfrângerile pe care le-a avut Craiova în ultima perioadă, în meciurile cu Viitorul şi jocul cu FCSB, au fost pe muchie de cuţit, rezultatul a fost stabilit greu, iar Craiova şi-a creat destule ocazii de a marca. Parcă au fost nemeritate cele două înfrângeri, care ne-au lăsat tuturor un gust amar. Am visat cu ochii deschişi la campionat, la Cupa României, dar am ieşit din calcule, iar acum suntem în situaţia în care trebuie să ne apărăm locul trei. Trebuie să-l „securizăm“, pentru că ar fi mare păcat să încheiem pe patru. M-aş bucura să se stabilească poziţia noastră încă din această rundă, să nu aşteptăm meciul direct cu Viitorul. Asta înseamnă să câştigăm la Cluj, ceea ce nu este imposibil. Ar fi păcat să nu prindem podiumul la imaginea care a lăsat-o Universitatea până acum, exceptând ultima lună. Un loc pe podium este totuşi o performanţă, chiar dacă este un pas înapoi comparând cu ce s-a întâmplat sezonul trecut, când s-a câştigat Cupa“, a spus Săndoi, pentru GdS.

„Ştiu că sunt probleme de lot, Fortes a plecat până în Portugalia, dar cred că se va întoarce până la meciul cu CFR şi poate că va intra pe parcurs. Este adevărat că mai avem şi jucători suspendaţi, întâlnim şi o echipă care a avut o constanţă ieşită din comun campionatul acesta, pentru că aici a câştigat CFR-ul. În afară de experienţa şi de maturitatea jucătorilor pe care îi are în lot, este şi o echipă care a mers ceas, a ştiut să joace la rezultat, însă, ce-i drept, nu a fost spectaculoasă. E posibil orice la Cluj, pentru că şi noi am demonstrat de-a lungul timpului că suntem o nucă tare pentru orice echipă din campionat“, a completat tehnicianul de 54 de ani.

„Instalarea lui Cornel este o decizie normală“

Întrebat despre schimbările de la nivelul băncii tehnice, Emil Săndoi a afirmat că numirea lui Corneliu Papură la cârma Universităţii nu l-a sursprins.

„Instalarea lui Cornel nu m-a surprins, este o decizie normală. Nu ştiu dacă e cea mai bună sau mai puţin bună, dar e normală, însă din vară nu ştiu ce va fi. Cornel era un antrenor din cadrul clubului, care a lucrat la echipa a doua, a lucrat cu jucătorii tineri, a fost în angrenajul echipei mari de fiecare dată. M-a surprins pe undeva demiterea sau demisia lui Devis Mangia, pentru că nu ştiu exact cum să-i spun. Probabil că au cântărit foarte mult ultimele rezultate, începând cu înfrângerea de la FCSB, apoi meciul de egalitate cu CFR nu a fost rău, dar după înfrângerile din Cupă şi din campionat cu Viitorul au contat. Ca să vezi cum e fotbalul: într-o lună aproape că s-a dat cu piciorul la tot ce se făcuse bun aproape într-un campionat întreg. Dar ăsta este fotbalul câteodată şi vezi ce surprize sunt şi prin cupele europene, ce rezultate de domeniul fantasticului am avut în Liga Campionilor. Poate de asta este şi frumos fotbalul. De aceea spun că trebuie să credem în şansa noastră la Cluj“, a încheiat Săndoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS