6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM „U“ şi-a făcut loc între valorile baschetului românesc

SCM „U“ şi-a făcut loc între valorile baschetului românesc

Echipa masculină de baschet a reușit să depășească „bariera“ sferturilor de finală și s-a calificat la turneul semifinal al Ligii Naționale, unde va da piept cu CSU Sibiu.
Trupa lui Aco Todorov a susținut ieri-seară meciul 5 al play-off-ului în compania celor de la SCM Timișoara și s-a impus greu, cu scorul de 67-62 (16-13, 18-19, 14-17, 19-13), la capătul unei evoluții oscilante, cu răsturnări de situație. SCM „U“ Craiova a câștigat astfel cu 3-2 la „general“ duelul cu SCM Timișoara, după ce în primele patru întâlniri scorul a fost 2-2.
SCM „U“ Craiova: Koreniuk (6 puncte), Troupe (15), Curry (15), Fraseniuc (4), Casale (4), Gajovic (18), Boone (5), B. Popa, Berceanu, Berculescu, S. Ionescu, Mijajlovic.
SCM Timişoara: Pesakovic (10), Diculescu (11), Coconea, Sherwood (12), Komatina (2), Mocritchi, Penciu, Ursan, Randolph (14), Baciu (7), Vukosavljevic (4), Stojadinovic (2).
Semifinalele se dispută după sistemul cel mai bun din cinci partide. Astfel, primele două confruntări cu CSU Sibiu au loc în Ardeal, prima sâmbătă, 11 mai, de la ora 20.45, a doua luni, 13 mai, de la ora 20.45. Duelurile 3 şi 4, din Bănie, vor avea loc pe 17 şi 19 (dacă va fi cazul) mai, orele urmând să fie stabilite ulterior. În cazul în care va fi egalitate după primele patru meciuri, „decisivul“ va avea loc pe 22 mai în Ardeal.
În cealaltă semifinală se întâlnesc Universitatea BT Cluj şi CSU Oradea, după următorul program: 12-14 mai, Cluj / 18 – 20 mai Oradea; 23 mai Cluj).

Troupe: Putem să producem surpriza

Porter Troupe, unul dintre „motoarele“ echipei noastre, a admis că meciul decisiv a fost foarte greu, dar că nu a avut emoţii în privinţa calificării.
„Sunt bucuros că am ajuns în semifinale, aceasta fiind cea mai mare performanţă a acestui club, şi mă bucur că am fost unul dintre cei care au scris istorie aici. A fost un meci greu, dar ca să ajungi să obţi ceva special trebuie să înduri şi să lupţi. Cu ajutorul fanilor noştri am reuşit o mare victorie. Nu mi-a fost teamă că se va repeta primul meci de acasă cu ei, pentru că am jucat uniţi, concentraţi, şi s-a văzut asta. Acum trebuie să ne refacem şi să ne concentrăm asupra meciului cu Sibiu. Sigur că putem să producem surpriza. Dacă o să ne descurcăm bine la ei, după venim şi jucăm acasă şi atunci şansele cresc. Dacă am intra în finala mare ar fi ceva extraordinar. Pentru aşa ceva te apuci de baschet, să lupţi să câştigi campionate sau măcar să te clasezi pe podium“, a declarat Porter Troupe.

Toma: Meritam în semifinale

Managerul echipei de baschet SCM „U“ Craiova, Marius Toma, a trăit intens meciul 5 cu SCM Timişoara şi la final a avut nevoie de câteva guri de aer înainte de interviu. „Am ridicat o ştachetă şi cred că meritam asta pentru munca depusă în acest an, începând cu antrenorul Todorov şi terminând cu toţi băieţii care au făcut parte din lotul echipei. Meritam să ajungem în semifinale după ce tot sezonul am stat în primele patru clasate. O semifinală implică o finală mică sau mare, iar din acest moment tot ce se va întâmpla este bonus. Nu mai există presiune pe noi, nu mai există un obiectiv trasat, pentru că, în mod realist, primele trei echipe care şi-au luat biletele pentru semifinale au avut obiectivul acesta de la început, şi mă refer la Cluj, Oradea şi Sibiu, echipe de tradiţie din Ardeal şi sunt valoroase. După nouă partide disputate în acest sezon împotriva celor de la Timişoara am reuşit cea mai importantă şi mai dulce victorie astăzi. Au fost suișuri şi coborâşuri în cele cinci meciuri cu Timişoara şi credem că dacă am adus astăzi bucurie suporterilor asta contează cel mai mult. Am stat cu sufletul la gură până în ultima secundă. Procentajul nostru a fost extraordinar de slab la aruncările de trei puncte pentru băieţii noştri, dar totul e bine când se termină cu bine. Cred că din prea multă dorinţă de victorie au „ars“ nişte etape şi au fost extraordinar de crispaţi în momentul în care au executat aruncările de trei puncte“, a spus Toma, vorbind şi despre viitoarele confruntări: „Respectăm Sibiul, este o echipă care îşi doreşte mai mult în acest sezon, are un lot mai puternic, şi recunoaştem asta, însă ne vom juca şansa. Presiunea nu este pe noi, ne dorim să aducem bucurie suporterilor şi sperăm să vină iarăşi în număr mare la sală“.
Marius Toma i-a asigurat pe suporteri că negocierile cu baschetbaliştii străini care au dat randament privind prelungirea contractelor decurg foarte bine: „Jucătorii care au dat randament în acest sezon vor rămâne. Avem acordul lor deja şi nu se pune problema să-i pierdem. Le place enorm aici, le-a plăcut atmosfera, sala, oraşul, suporterii, deci nu se pune problema să avem surprize neplăcute din acest punct de vedere. În acest moment trebuie să ne relaxăm un pic şi să gândim lucrurile şi pe termen mediu, dar şi pe termen lung. Obiectivul din sezonul următor va depinde în principal de felul cum o să acoperim şi anumite poziţii şi cum o să creştem valoarea lotului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS