17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Ce nebunie de meci! Liverpool a dat de pământ cu Barca și va juca finala Ligii Campionilor

Fotbal / Ce nebunie de meci! Liverpool a dat de pământ cu Barca și va juca finala Ligii Campionilor

Fotbalul ne-a surprins de multe ori, dar ce s-a întâmplat aseară, pe „Anfield Road“, a întrecut orice așteptare, ținând cont de combatante și de nivelul lor. Da, Liverpool a demonstrat că nimic nu este imposibil, după ce s-a impus cu 4-0 (!) în fața Barcelonei, în returul semifinalei Ligii Campionilor, anulând astfel succesul catalanilor cu 3-0 de pe „Camp Nou“. „Cormoranii“ au marcat prin Origi (’7, ’79) și Wijnaldum (’54, ’56).

Liverpool: Alisson Becker – Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Virgil Van Dijk, Andy Robertson (’46, Georginio Wijnaldum) – Jordan Henderson, Fabinho, James Milner – Xherdan Shaqiri (’90, Daniel Sturridge), Sadio Mané, Divock Origi (’85, Joe Gomez). Antrenor:Juergen Klopp.

Barcelona: Marc-André ter Stegen – Sergi Roberto, Gerard Piqué, Clément Lenglet, Jordi Alba – Arturo Vidal (’75, Arthur), Sergio Busquets, Ivan Rakitic (’80, Malcom) – Lionel Messi, Luis Suarez, Philippe Coutinho (’60, Nelson Semedo). Antrenor:Ernesto Valverde.

Liverpool va juca finala Ligii Campionilor cu învingătoarea dintre Ajax și Tottenham, olandezii având avantajul că s-au impus cu 1-0 în Anglia și în această seară, de la ora 22.00, vor juca la Amsterdam.

Klopp râde, Valverde e stupefiat

Tehnicianul german al echipei Liverpool, Jurgen Klopp, şi-a găsit cu greu cuvintele după uluitorul succes.

„Băieţii ăştia sunt ai dracului de uriaşi! Amendaţi-mă pentru înjurătura asta, dacă vreţi, dar băieţii sunt uriaşi! Nu sunt vorbitor nativ de limba engleză, aşa că nu am găsit cuvinte mai potrivite. E 10 fără 10 (n. red. – ora Angliei), copiii sunt în pat, probabil. Întreaga prestaţie a fost incredibilă. De fapt, le-am spus jucătorilor înaintea meciului că e imposibil. Dar pentru că voi veţi intra pe teren, pot spune că avem o şansă“, a declarat Klopp.

La rândul său, antrenorul Barcei, Ernesto Valverde, a fost sincer şi a declarat că nu există nicio scuză pentru acest rezultat.

„Ne-au dat un gol la începutul meciului, dar am reuşit să rămânem în meci. Apoi, în partea a doua, au înscris de două ori rapid, au fost agresivi, iar noi n-am făcut ce trebuie pentru a marca. Nu am reuşit să răspundem la presiunea uriaşă pusă de Liverpool. Am fost surprins de golul patru. Nu mi-am dat seama dacă a fost corner direct sau corner indirect. Când eşti întors într-un asemenea stil, nu ai nicio scuză. Nu am avut răspunsul care trebuia. Dacă am fi marcat, acum noi eram în finala Champions League. Nu ştiu cum mă va afecta acest rezultat, toată lumea trebuie să-şi asume responsabilitatea”, a spus Valverde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS